Geri

Google Adwords Hesap Yönetim Hizmeti

Google reklam hizmetleri sayesinde işletmenizi ön plana çıkartmak mümkün olan en önemli yoldur. Google reklam hizmeti işletmeler için internette yeni müşteriler bulmanın en kısa yoludur. Artık teknoloji çağında internet en büyük silah konumunda. Google reklam hizmeti ile reklam oluşturduğunuz zaman, işletmenize yatırım yapmış olursunuz. Google reklam hizmeti internet ortamında en fazla ilginin odak noktasında. Çünkü arama motorları arasında google yaklaşık %90 gibi bir orana sahip durumda. İşletmelerin reklam hizmetini kullanırken bütçelerini de buna göre ayarlamak zorundadırlar. Sektörlere göre anahtar kelimelerin fiyatları değişiklik göstermektedir. Çünkü anahtar kelimeler işletmelerin göstermiş olduğu faaliyet konusuna göre sıralanır.

Anahtar Kelimeler;

Anahtar kelimelere örnek verecek olursak diyelim düğün davetiyesi yapan bir işletme anahtar kelimesinde ‘düğün davetiyeleri’ kelimesini reklam hizmetinde kullanabilir. Bu kelimeleri kullanmadan önce de kelimelerin google arama motorunda ne kadar sıklıkla arandığı ve ne kadarlık bir fiyat aralığında olduğuna da dikkat edilmelidir. Trafiği az olan bir anahtar kelime kullanıldığında o kelimeden bir fayda sağlamak imkansız olacaktır. Yine örnek verecek olursak nike tişört satan bir işletme nike tişört kelimesi yerine orjinal nike tişört anahtar kelimesini kullanırsa daha özgün bir etiket oluşturmuş olur.

Reklam Oluşturma;

Google’de reklam oluşturmak için öncelikle Google Adwords hesabı açmanız gerekmektedir. Google Adwords üyeliği açarken işletmenizin mail adresi ve giriş için oluşturacağınız şifre ile Google Adwords’e kayıt olabilirsiniz. Kayıt olduktan sonra buradan reklam vermek istediğiniz anahtar kelimelerin arama motorunda görüntüleme sayıları ve fiyatlarına erişebilirsiniz.

Google adwords ile reklam oluştururken işletmenizi en iyi şekilde tanıtmanız gerekir. İşinizle ilgili hangi alanda daha çok hizmet veriyorsanız o konuda yoğunlaşmak işletmenizin reklamları için artı bir avantaj olacaktır. Reklamları oluştururken bölgesel olarak yayınlanmasına ayrıca dikkat edilmelidir. Reklamlarla hangi kitleye ve hangi bölgeye hitap etmek istiyorsanız ona göre oluşum yapmak zorundasınız.

Google Adwords’un Avantajları;

Google Adwords ile reklam oluşturmanın avantajlarından birisi de kendi kontrolünüzde olmasıdır. Ayrıca bir radyo ve tv kuruluşundan çok daha hesaplı bir şekilde reklam oluşturmanızı sağlar. Ayrıca kendi kontrolünüzde olmasından dolayı reklamlarınızın trafiğini, ne kadar tıklama veya görüntüleme aldığını kontrol paneli üzerinden rahat bir şekilde kontrol edebilirsiniz. Ayrıca minimum harcama gibi bir kısıtlama da söz konusu değildir.

İbrahim ASLAN
İbrahim ASLAN
Merhabalar, üniversitede bilgisayar programcılığı alanında eğitim aldım. Bilgisayar programcılığının yanı sıra dijital pazarlama ile ilgileniyorum. Bu alanda yaklaşık 9 yıldır hizmet vermekteyim.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?