Geri

Sosyal Medya Mesajlaşmaları E-Mail’i Öldürdü mü ?

Artık günümüz internet dünyasında en çok kullanılan platform olarak ilk sırada sosyal medya gelir. Sosyal medya üzerinden insanlar paylaşımlar yapıyor, arkadaşlarıyla iletişim kurabiliyor ve sohbet edebiliyorlar. Ayrıca birçok ticari firma da artık kendilerine yöneltilen soruları sosyal medya üzerinden cevaplıyor. Eskiden e-posta kurumsal bir imaj taşır ve tüm işlemler buradan yönetilirdi. Firmalar müşterilerine e-posta aracılığıyla dönüşler yapardı. Ancak zaman geçtikçe e-posta güncelliğini yitirmeye başladı kullanım oranı azaldı. Bunun etkisi olarak sosyal medya araçlarının kullanılmaya başlaması ve bu araçların akıllı telefonlardan da kullanılması sosyal medyanın kullanırlığını daha da arttırmıştır. Sosyal medya kullanımı oldukça kolaydır ve her an erişilebilir. Ayrıca sosyal medya anlık iletişim kurmak için de kullanıcısına kolaylıklar sağlar.

E-Posta Kullanımı Neden Azaldı?

E-posta üzerinden büyük boyutlu dosya gönderme işlemi yapabilir ve insanlarla iletişim kurabilirsiniz. Genellikle kurumsal firmalar harici bireysel kullanıcılar e-posta kullanmak yerine artık sosyal medya kullanmayı tercih ediyor. Eskiden e-posta kullanımı daha revaçta iken gün geçtikçe bu oran giderek azalıyor ve zirveyi sosyal medyaya bırakıyor. E-posta ile gönderilen mesajların da sosyal medyaya nazaran görülmesinin daha geç olmasından dolayı da artık e-posta tercih edilmiyor. Görülme olasılığı sosyal medya hesaplarına göre daha düşüktür..

E Posta Günümüzde Nasıl Kullanılıyor?

Sosyal medya araçlarının giderek çoğalması ve buna olarak kullanım oranının artması ile e-posta artık bir iletişim aracı olmaktan çıkmaya başladı. E-posta hesapları artık iletişim kurmak yerine sosyal medya hesaplarına giriş yapmakta kullanılıyor. E-posta adresiniz yok ise sosyal medya araçlarına ulaşım sağlayamazsınız. Bundan dolayı bir tane e-posta adresi kullanmanız gerekmektedir. Bu sayede sosyal medya hesapları oluşturabilir ve bu platformları aktif olarak kullanabilirsiniz. Günümüzde sosyal medya kullanıcılarının hepsinin email adresi bulunmaktadır. Bu kullanıcılar da artık insanlarla iletişim kurmada e-posta kullanmak yerine istedikleri zaman paylaşım yapabilecekleri sosyal medya platformlarını tercih etmektedirler. Bu da hız ve güvenlik açısından büyük önem taşımaktadır. E-postalar artık daha çok reklam mailleri göndermek ve almak için kullanılmaya başlamıştır. Firmalar da artık ürün veya hizmetlerinin reklamlarını e-posta yardımı ile yapmaktadırlar.  Sosyal medyanın gücü günümüzde giderek artmaktadır. Ayrıca anlık olarakta bildirim yapabilme imkanının olması sosyal medyaları kullanım oranını daha da arttırmıştır. E-posta kullanımını da akıllı cep telefonlarımız aracılığıyla yapabilmekteyiz. Sosyal medya platformlarıyla kıyaslandığında cep telefonuna gelen bir e-postanın da okunma oranı oldukça düşüktür. Bunun sebebi de popüler olan sosyal medya platformlarının daha aktif olarak kullanılmasıdır.

Sosyal medyaya giriş aşamasında belirlemiş olduğunuz şifreniz belirttiğiniz e-posta adresinize gönderilir. Daha sonra da bu e-posta adresi üzerinden şifrenizi öğrenebilirsiniz. Sosyal medya bu özellikleriyle e-posta kullanımını bu yönde şekillendirmiş oldu. Sizde e-posta adresi edinerek sosyal medya platformlarını kullanmaya başlayabilirsiniz.

İbrahim ASLAN
İbrahim ASLAN
Merhabalar, üniversitede bilgisayar programcılığı alanında eğitim aldım. Bilgisayar programcılığının yanı sıra dijital pazarlama ile ilgileniyorum. Bu alanda yaklaşık 9 yıldır hizmet vermekteyim.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?