Geri

Etkileyici Web Sitesi Nasıl Hazırlanır ?

Etkileyici web tasarım nasıl hazırlanır sorusuna cevap verelim ve detaylarına değinelim.

Öncelikle web tasarımınızın etkili olması kullanıcılar tarafından sayfalarınızın ziyaret edilmesiyle doğru orantılır. Web sayfalarınız etkileyici olduğunda ziyaretçi sayınızda da gözle görülür bir artış olacaktır. Herkesin kullanmış olduğu alışılagelmiş web site tasarımlarından kaçınmalı ve kendinize özgü tasarımlarla ziyaretçilere kullanım sunmalısınız. Web sitenizin etkileyici olması ziyaretçilerinize karşı kurumsal bir davranış sergilemenize yardımcı olacaktır. Bu yüzden web site tasarımınızın kusursuz olması gerekir.

İnternette birbirine benzeyen bir çok web sitesi bulunuyor. Ziyaretçilerinizi etkileyerek onların hafızasında yer etmek istiyorsanız kesinlikle siteleriniz kaliteli ve kendinize özgü olmalıdır.

Çünkü ziyaretçiler standart sayfalar yerine özgün tasarımları olan web site sayfalarını tercih etmektedirler..

Peki Etkileyici Web Tasarım Nasıl Olmalıdır ?

  • Sayfanın yüklenme hızı. Yapılan araştırmalar da sayfalarının yüklenmesi uzun süren web sitelerinde ziyaretçiler çok zaman geçirmek istememektedir. Bu durumdan dolayı web sayfalarınız yavaş yüklendiği taktirde ziyaretçileriniz sitenizden ayrılıp başka web sitelerine yöneleceklerdir.
  • Sitede kullanılan içeriklerin kalitesi ve sadeliği. Sayfalarınızda kullanacağınız içerikleri sade olmasına özen gösterin.
  • Sayfalarınızın tasarımı faaliyet gösterdiğiniz sektörle uyumlu olmalıdır.
  • Tasarım uyumluluğu. Logonuzdan sayfada kullanılan yazı fontuna, yazılarda kullanılan renklerden sayfa yapısında ki renklere kadar bir çok dikkat etmemiz uyumlu hale getirmemiz gereken noktalar. Ziyaretçilerin zihinlerinde yer tutmak istiyorsanız fontlarınızı ve renklerini iyi seçmelisiniz.
  • Siteleriniz de kullanılan arka plan renkleride sitenizle uyumlu olmalı ve kullanıcıları yormamalı. Bu sebeple göz yormayan renkler kullanmalısınız.
  • Siteleriniz de kesinlikle site haritaları kullanmalısınız. Böylece ziyaretçiler kendini güvende hissedecek, nerede olduğunu bilecek ve size karşı kendini güvende hissedecektir.
  • Siteleriniz de yorum alanları açın. Ziyaretçilerinizin herhangi bir konuda size yorum yapabilmesi yada şikayette bulunabilmesi ziyaretçilerinizi değerli hissettirmeniz açısından önemlidir.
  • Gündemi takip edip web sitelerinizi trend tasarımlara ve güncel konulara göre yenileyin. Böylece kullanıcılara da doğru bir şekilde hitap edebilirsiniz.
İbrahim ASLAN
İbrahim ASLAN
Merhabalar, üniversitede bilgisayar programcılığı alanında eğitim aldım. Bilgisayar programcılığının yanı sıra dijital pazarlama ile ilgileniyorum. Bu alanda yaklaşık 9 yıldır hizmet vermekteyim.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?