Geri

Firmaları Dış Dünyaya Açan Kapı Web Tasarımı

Web siteleri ziyaretçilerin kurumsal firmaların ürünleri, profesyonellikleri, güvenilirlikleri açısından ilk izlenimi edindikleri ticari açıdan önemli sitelerdir. Dijital pazarlama ağı içerisinde, müşterilerin potansiyelinin sürekli olarak arttırılabildiği, kurumu belirleyen, firma hakkında bilgi edinilmesini sağlayan yerlerdir. Artık günümüzde web yazılım ajansı kullanılarak böyle sitelerin yapılması mümkün olmaktadır. Bu nedenle web yazılım firması aracılığı ile site yaptırmak önemli bir avantajdır.

Resim, Video ve Teknolojinin Önemi

Siteye giren müşteri sayfalarda, konu ve ürünler ile alakalı resim ve videoları ilk etapta görmek ister. Bu nedenle sayfa temiz ve kullanıcının isteğine hitap eder şekilde dizayn edilmiş olmalıdır. Site teknoloji uyumlu, yeni trendlere sahip ve profesyonel olmalıdır. Bunun dışında kişi ürün ararken Google’da genellikle ilk sayfalara bakmaktadır. Arama motorlarında üst sıralarda yer almayan bir ticari sitenin, internet pazarındaki milyonlarca kullanıcıya ulaşabilmesi zor ihtimaldir. Siteyi googleda ilk sıralara taşıyacak, ürün resimlerini gerekli ve çarpıcı şekilde yerleştirebilecek olan yer ise web tasarım firmaları olacaktır. Bu nedenle web yazılım ajansı site hazırlarsa, sayfa profesyonel olacaktır.

Hızın Önemi

Müşteri siteye girdiği zaman, sayfanın yüklenme ya da diğer sayfaya geçiş hızının uzun sürmesi durumunda siteden çıkacaktır. İçeride kişi aradığını hızlı bir şekilde ve kolayca bulabilmelidir. Site kolay yüklenmeli ve içeride dolaşım kolay olmalıdır. Müşteri baktıklarını hemen anlamalı ve basitçe işlem yapabilmelidir. İşlem sırasında kesintiler olmamalı ve süreklilik esas olmalıdır. Kişinin kullandığı aracın mobil, tablet ya da bilgisayar olması bir farklılık yaratmamalı ve her cihaz ile aynı rahatlığı yaşamalıdır. Bunu ise ancak web tasarım ajansı sağlayabilir. web tasarım ajansı firmalara bu hizmeti vermek için kurulmuştur.

İçerik Sağlanması

Günümüzün yoğun dünyasında müşterinin sitede saatlerce dolaşması beklenemez, genelde kullanıcıların sitede kalma süreleri 40 saniye civarındadır. Web sayfası, bu kısa zaman zarfında anlatmak istediğini karşısındakine verebilmelidir. Bu da yazılan ve görsellenen içeriklerin ne denli önemli olduğunun bir göstergesidir. İçeriklerin sürekli olarak güncellenmesi, yeni ürünler eklenmesi, ürünler hakkında tatminkar açıklamalar yapılması önem kazanacaktır. Sitenin hızı, sayfaların sürekli yenilenmesi, güncellenmesi yalnızca web yazılım firması tarafından gerçekleştirilebilir. Tüm bunlar web tasarım firmaları çalışmalarının ne denli önemli olduğunu ortaya koymaktadır.

İbrahim ASLAN
İbrahim ASLAN
Merhabalar, üniversitede bilgisayar programcılığı alanında eğitim aldım. Bilgisayar programcılığının yanı sıra dijital pazarlama ile ilgileniyorum. Bu alanda yaklaşık 9 yıldır hizmet vermekteyim.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?