Geri

Kaliteli Bir Web Tasarım Nasıl Yapılır?

Kaliteli bir web sitesini oluşturmadaki en önemli şey; kendine has ve yüksek kaliteye sahip içerikler kullanarak hedef kitleniz için mümkün olan en iyi tecrübeyi sağlamaktır. Kullanıcılar sitenizi kullanışa uygun ve eşsiz bulurlarsa tekrar tekrar ziyaret edip kendi web sitelerinde bile sizden içerikleri kullanarak paylaşımlarda bulunabilirler. Bu gibi şeyler zaman içinde sizlerin sitelerine daha fazla ziyaretçi çekmesine olanak sağlayacaktır.

İyi bir web sitesinin oluştulabilmesi için; her işte olduğunu gibi sizin ne istediğiniz, hedeflerinizin ne olduğuna ait bir kroki, site haritası, kapsadığı alan ve hedef kitlelerinizin belirlenmesi gerekir. Hedef kitlelerinize içerikler oluşturmaya başladıktan sonra öncelikle aşağıda saydığım özellikleri barındırdığına emin olun:

web tasarım nedir?

-Mottonuz : Motto genel olarak “mesaj-slogan” olarak düşünülebilir. Kullanıcıların web sitenize girdiği andaki ilk etki kullanıcı deneyimi tarafından çok önemlidir. Kullanıcılar tarafından çok kolay olabilecek verebildiğiniz mesajdır. Kullanıcı bu mesaj sayesinden web sitenizi hemen anlayabilecek ve kendisine ne gibi faydası olabilir bunu düşünecektir.

-Yararlı ve Bilgilendirici : Site bir mağazaya ait ise, iletişim bilgileri konumu, çalıştığı saat aralığı, indirimli ürünlerini, kampanya günlerini ve tüm bunlarla ilgili haberler, makaleler, güncel yazılar gibi sık sık bilgi paylaşabileceğiniz modüller ekleyebilmeniz son derece önemlidir.

-Güvenilir : Gerçek bilgiler ve araştırmalarınızı, alıntı yaptığınız yerleri, bağlantıları, istatistikleri, inceleme ve yorumları kullanarak şahit tuttuğunuz tüm bilgileri sitenizde barındırarak kullanıcılara güven verin. Önemli yazarlardan alıntı veya gerçek müşterilerin yorumlarını sitenizin güvenirliliği saygınlığı açısından önemli bir etken olabilir.

-Yüksek Kalite : Web Sitenizin içeriği eşsiz, konusunda tek ve yüksek kaliteli olmalıdır. Toplu bir şekilde üretilmiş olan (hazır paket çözümleyiciler) veya çok sayıda sitelerin birleşiminden derlenmiş olmamalıdır. İçeriklerinizi oluştururken arama motorlarında ilk sıralarda olmasını değil de ziyaretçilerinize kullanıcı deneyimi sağlamasının önemli olduğunu unutmayın.

Değerli misafirlerinizin sitenizden rahatsız olmasını veya sitenizden ayrılmasına sebep olacak tüm şeyleri ortadan kaldırmak gerekir.

Bir web sitesini tasarlarken içeriklerinizin kalitesini korumak ve ziyaretçilerin sitenize konuk olması için sitenizde şu saydıklarım olmamalıdır:

Bozuk bağlantılar veya yanlış bilgilerin verilmesi,

Dil bilgisi kurallarını göz ardı etmek ve yazım hatalarının olması,

Aşırı bir reklam almış olmanız. Bu ziyaretçinizi oldukça rahatsız edebilir,

Kopya içeriklerin olmaması gerekir.

Güzel Bir Web Siteye Nasıl Sahip Olurum?

Yukarda hayli fazla ayrıntıya girdim. Tüm bunların olması için elbette uzman kişilerinden yardım almak gerekir. Güzel bir Web Sitesi için zaman ve bilgi temel ihtiyaçtır. Bunun için Web Tasarım uzmanı olan firmalardan veya kişilerden destek ve danışmanlık hizmeti almanız gerekmektedir.

Gaziantep Digital Küre Reklam Ajansı dijital dünya teknolojilerine aşina, gelişmeleri yakından takip eden uzman kadrosu ile Web Tasarım danışmanlığınızı, Sosyal Medya Pazarınızı ve Google uzmanlığı ile firmalarınızın kaliteli Web Sitelerini yapmaya, yüksek hızda yayınlamaya ve hedeflerinize daha hızlı bir şekilde ulaşmanıza her zaman hazırdır.

Bilgi almak veya danışmak için lütfen arayınız…

Burak AKYOSUN
Burak AKYOSUN
Yönetim bilişim sistemleri lisans eğitimimi tamamladıktan sonra web tasarım alanında kendimi geliştirmeye devam etmekteyim. 5 Yıldır aynı sektörde hizmet veriyorum bunun yanı sıra e-ticaret sistemleri alanında da çalışmaktayım..

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?