Geri

Kullanıcı Dostu Bir Web Tasarım Yapmak Nasıl Olur ?

Gaziantep Digital Küre Reklam Ajansı Web Tasarım işini uzman ekibinin tecrübelerinin üzerinde bir çalışma ile son sürat devam etmektedir. Bir kişiye, bir firmaya veya bir kurumsal firmaya web sitesi geliştirirken, sitenin güzel olmasını ve görsel olarak etkileyici hale getirmek için web tasarımının temel unsurlarıyla birlikte her zaman için günümüz kullanıcılarını düşünmek gerekir. Kullanıcı dostu bir ara yüzü aşağıda sıralamış olduğumuz faktörlere dikkat ederek rahatlıkla elde edilebiliriz.

Nagivasyon : Web Tasarım sitesi inşası yapılırken menüler, kategoriler ve diğer navigasyon araçları kullanıcıların web sitesine nasıl göz attıkları, nasıl arama yaptıkları dikkate alınarak yapılmalıdır. Web Sitesinin kurgusu öyle olmalıdır ki kullanıcı ihtiyaç duyduğu bilgiyi kolaylıkla hareket ederek bulmalıdır. Kullanıcı adına verimli bir site olmalıdır.

Multimedya : Web Tasarımda ilgili videolar ve sesler kullanıcıların kolay bir şekilde anlayış geliştirmesine ve bilgileri kavramasında son derece önemlidir. Bu ses ve videolar kullanıcıların web site içerinde daha da fazla vakit geçirmelerine teşvik edici unsurlardır.

Uyumluluk : Web Sayfamızın doğru bir şekilde görüntülenmesini arttırmak istiyorsak, her defasında farklı farklı tarayıcılardan sizlere ulaşılmasını istiyorsanız ve bu tarayıcılar ve işletim sistemlerinde sorunsuz bir şekilde çalışabilecek bir Web Sayfası tasarmalamak önem arz etmektedir.

Teknoloji : Teknolojilerdeki gelişmelerden faydalanmak tasarımcılara her daim dinamik, taze ve profesyonel bir hava katmaktadır. Özgürlüğüne kavuşmanız an meselesidir.

İnteraktif : Hazırlamış olduğunuz Web Tasarım içerisine kullanıcıların rahat rahat etkileşime geçebileceği aktif kullanıcı yorumları ve kamuoyu katılımını arttırmak gerekir. E posta formları ve e bülten kayıtları sunarak ziyaretçileriniz ile sürekli etkileşimde olarak onları aktif kullanıcılara dönüştürebilirsiniz.

Gaziantep Digital Küre Reklam Ajansı tüm bu bilgilerin ışığında Web Tasarım  uzmanları olarak tatmin edici web deneyimleri için mükemmel ötesi bir kullanıcı dostu ara yüz (UI/UX) dizaynı oluşturabiliriz. Kullanılması istenen tasarımı, planlama ve analiz süreçlerinden sonra kullanımı basit, aynı zamanda zarif ve sanatsal bir yapıt haline dönüştürebiliriz. Tüm bunları yaparken bireysel veya kurumsal müşteri özellikleri ve istekleri nedir bilmek başarıları da ardından getirmektedir.

Burak AKYOSUN
Burak AKYOSUN
Yönetim bilişim sistemleri lisans eğitimimi tamamladıktan sonra web tasarım alanında kendimi geliştirmeye devam etmekteyim. 5 Yıldır aynı sektörde hizmet veriyorum bunun yanı sıra e-ticaret sistemleri alanında da çalışmaktayım..

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?