Geri

Web Siteniz Ne Kadar Hızlı ?

Web siteniz ne kadar hızlı hiç test yaptınız mı ?

Web sitenizi yaptırdınız işleyiş mükemmel görünüm mükemmel ziyaretçilerinizin gelmesini bekliyorsunuz fakat gelen ziyaretçi sayısı beklentinizin altında. Bunun başlıca sebepleri arasında web sayfalarınızın yüklenme hızları olabilir.

Web sitesi yaptırmak veya yapmak konu hakkında bilgisi olan her insanın yapabileceği birşeydir. Fakat web sayfalarınızın hızlı çalışması her web tasarımcının yapabileceği türden birşey değildir. Web sitelerinizin sayfalarının 3 saniyeden daha fazla bir sürede açılması potansiyel olarak ziyaretçileriniz %80’ni kaybetmenize neden olabilir.

Google protokolleri ve standartları neyse web sitelerinizi ona göre yapın/yaptırın.

Verilen istatistiklere göre 3 saniyeden uzun bir sürede açılan siteler ziyaretçilerin beklemesine neden oluyor ve haliyle ziyaretçiler o sayfayı kapatıp başka sayfalara geçiş yapıyorlar.

Peki ya sizin siteniz hızlımı veya yeterince çabuk açılıyor mu? Arama motorları tarafından sevilecek ve üst sıralara çıkabilecek tarzda bir sitemi? Bunu öğrenmek için çeşitli test araçları mevcut.

Web Site Hızımı Nasıl Ölçerim ?

Google tabanlı bir sayfa olan pagespeed sayfasına web sitemizin linkini yapıştırarak gerekli testi yapabilir ve sayfalarımızın hızını öğrenebiliriz.

Sitenizin hızını ölçebileceğiniz bir diğer platformda tools pingdom sistemidir.

Web Tasarım Ajansı Seçimi ?

Bir web sitesi yaptırma kararı verdiniz ve hız konusunda düşünceleriniz var. Öncelikle web sitenizi yaptırmayı düşündüğünüz ajansların web sayfalarının hızını gözlemleyin vermiş olduğumuz linkten gerekli testi yapın ve eğer kendi sayfaları yavaş çalışıyorsa o ajansa iş yaptırmayı tekrar düşünün.

Kendi sayfalarının hızını arttıramayan bir ajans size ne kadar yardımcı olabilir ki ?

İbrahim ASLAN
İbrahim ASLAN
Merhabalar, üniversitede bilgisayar programcılığı alanında eğitim aldım. Bilgisayar programcılığının yanı sıra dijital pazarlama ile ilgileniyorum. Bu alanda yaklaşık 9 yıldır hizmet vermekteyim.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?