Geri

Apple, Kadın Girişimcilere Kodlama Eğitimi Verecek

Teknoloji devi Apple, kadınların çalışma hayatlarında bilgilenmesi, yöneticilik ve bilgisayar programcılığı gibi alanlarda daha fazla görev alabilmeleri amacıyla yeni bir projeye hazırlanıyor.

Kadın girişimciler için yeni bir imkan niteliğinde olan bu projeye imza atan Apple, kodlama ve tasarım eğitimi vermek için kamp açacak. Teknoloji sektöründe kadın nüfusu artırmayı hedefleyen kamp, iki hafta sürecek.

Yüksek ücretler karşılığında yapılan programcılık işlerinde erkeklere olan bağımlılığı azaltmayı amaçlayan Apple, kadınların bilişim sektöründe daha fazla rol alabilmeleri için örnek olacak bir projeyi başlatıyor. Cupertino’daki kampüsünde iki haftalık bir teknoloji laboratuvarı açacak olan şirket, burada kadınlara tasarım ve kodlama eğitimi sağlayacak ve bu konuda onları bilgilendirecek. Apple’ın en iyi liderlerinin rehberliğinde yürütülecek olan eğitim kampı, katılımcılara uygulama geliştirmek için birebir olarak rehberlik edecek..

Ocak Ayında Başlıyor

Kodlamadan tasarım ve pazarlamaya kadar çeşitli çalışmaların yapılacağı kampa katılan girişimciler, seanslara en fazla üç kişi girebilecek ve bu kişilerin en az bir kadın geliştirici, bir kadın kurucu, kurucu ortak veya CEO olması gerekiyor. Bu kodlama kamplarının üç ay aralıklarla yapılacağını belirten Apple, kampın ilkini ocak ayı itibariyle başlatacak. Her kursa, uygulama geliştiren firmada kurucu ya da uygulama programcısı olan 20 kadının davet edileceği kampta tüm masraflar ve giderler Apple tarafından karşılanacak.

Samet AVCI
Samet AVCI
Merhaba, benim adım Samet AVCI. Gaziantep'te yaşıyorum ve 16 yaşındayım. Digital Küre Reklam Ajansı'nda web tasarımcı olarak çalışıyorum. Bu işte bulunmaktan oldukça heyecan duyuyorum ve kariyerime erken yaşta başlamak benim için büyük bir fırsat. Web tasarımı, dijital dünyanın gelişmesiyle birlikte önemli bir hale geldi.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?