Geri

Seo İle Adwords Arasındaki Farklar

İnternet, günümüz teknolojisinin en başında gelmektedir ve hemen hemen her gün ve her alanda ihtiyaç duyduğumuz bir gereksinim haline gelmiştir. Web sitesi sahibi olmak şimdilerde en çok iş sahiplerinin ihtiyaç duyduğu bir durum olmaktadır. Çünkü artık internet üzerinde yeni bir piyasa oluşmaktadır. Bu piyasada yerlerini almayan iş sahipleri çağdan geri kalmak bir yana işlerini de kaybedecek durumlara gelmektedir. Bir diğer web sitesi kategorisi de kişisel sitelerdir. Özel içerik veya blog tarzı siteler arasında da bir rekabet mevcuttur.

Seo Ve Adwords

Bahsi geçen web sitelerinin en ihtiyaç duyduğu seo ve adwords kavramlarıdır. Bu kavramlar işletmeleri ya da kişileri bir adım öne çıkaran yegane unsurlardır. Bu unsurların en doğru kullanımı sonucunda bu bir adım değil beş veya on adım daha ileri taşımaya yardımcı olacaktır. Anahtar kelimeleri aratıldığında en üst basamaklarda yer almanın çözümü olarak seo ve adwords kavramları geliştirilmiştir.

Seo Nedir?

SEO, Türkçe anlamı itibariyle “Arama Motoru Optimizasyonu” demektir. Seo’nun amacı web sitelerinizin arama motorlarında daha iyi performans göstermesini sağlayan bütün çalışmalara verilen genel bir isimdir. Arama motorunun çıkardığı sonuç sayfasında web sitenizin en üst satırlarda olması daha fazla ziyaretçi elde etmenizi ve piyasada daha iyi bir rekabetçi olmanızı sağlamaktadır. Bunun sağlanması için anahtar kelimeler çok önemlidir. Web sitenize en uygun anahtar kelimeleri seçmeniz, asıl ziyaretçilerinizin sitenizi bulmasını kolaylaştıracaktır.

Adwords Nedir?

Adwords ise Google’ın sunduğu bir hizmettir. Google üzerinde işletmeler için tasarlanmış olan metin bazlı bir reklamcılık türüdür. Anahtar kelimelerden farklı olarak ilgi çekici başlık kullanımı gibi düşünülebilir. Reklamınıza her tıklandığında para ödersiniz. Bu ödemeyi verdiğiniz reklam ücreti olarak düşünebilirsiniz.

İnternet pazarında reklamınızın daha üst sıralarda gözükmesini isterseniz daha çok para ödemesi yapmanız istenmektedir. Fakat bu durumda geri dönüşler daha fazla olacağı için eğer bir işletme sahibiyseniz kâr açısından kazançlı çıkabilirsiniz. Google Adwords’de reklam başlığınız sayesinde, aynı veya yakın sözcükleri arama motorunda aratan kimseler çıkan sonuç sayfasının sağ kısmında reklamınızı görebilirler.

Seo Ve Adwords Farkları

Seo web sitenizi arama motorlarında en üst sıralara çıkarırken, adwords reklam vermenizi bu verdiğiniz reklamı en üst sıralara çıkarmanızı sağlamaktadır. Seo için herhangi bir ücret ödeme durumunda değilsiniz. Web sitenizi bir uzmana yaptırıyorsanız, sadece uzmana ücretini ödersiniz. Seo’da öne çıkma işlemini yazılımda çözümleyebilirsiniz. Fakat Adwords için reklam verdiğinizden dolayı belli bir ödeme yapmak durumundasınızdır.

Burak AKYOSUN
Burak AKYOSUN
Yönetim bilişim sistemleri lisans eğitimimi tamamladıktan sonra web tasarım alanında kendimi geliştirmeye devam etmekteyim. 5 Yıldır aynı sektörde hizmet veriyorum bunun yanı sıra e-ticaret sistemleri alanında da çalışmaktayım..

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?