Geri

Microsoft Yetkilisi Internet Explorer Kullanılmaması İçin Rica’da Bulundu

İnternet kullanıcıları halen Internet Explorer’ı tarayıcısını varsayılan tarayıcıları olarak kullanmaya devam ediyorlar Microsoft ise bu tarayıcının artık kullanılmaması gerektiğini düşünüyor.

Microsoft, eski internet tarayıcısı Internet Explorer’ın desteğini 2015’te bitirmişti ancak insanlar hala bu uygulamayı varsayılan tarayıcıları olarak kullanmaya devam ediyorlar. Microsoft siber güvenlik uzmanı Chris Jackson geçtiğimiz günler de resmi Windows IT Pro blogunda “Internet Explorer’ı varsayılan tarayıcı olarak kullanmanın tehlikeleri” başlıklı bir yazı paylaştı. Jackson kullanıcılara artık eski web tarayıcısını kullanmayı bırakmaları gerektiği yönünde uyarıyor.

“Internet Explorer bir web tarayıcısı değil uyumluluk çözümü”

Blog yazısında Jackson Microsoft müşterilerinin hala kendisine işletmeleri için Internet Explorer ile ilgili sorular sorduğunu söylüyor. Aslında çoğu ortalama internet kullanıcısı bugün Google Chrome, Firefox ya da Microsoft Edge gibi daha güncel tarayıcıları kullanıyor. Ancak bazı işletmeler hala Internet Explorer için tasarlanmış eski uygulamalar ya da sitelerle çalışıyor. Pek çok şirket teknolojilerini geliştirmek yerine Microsoft’un eski web tarayıcısının işletme uyumluluk modlarını kullanmayı tercih ediyor.

Ancak Jackson “artık yeter” diyor. Jackson’a göre artık Internet Explorer’a bir web tarayıcısı demeyi bile bırakmalıyız. “Internet Explorer bir uyumluluk çözümüdür.” diyen Jackson “Onun için yeni web standartlarını desteklemiyoruz, çoğu site normal şekilde çalışsa da günümüzde geliştiriciler yeni uygulama ve sitelerin Internet Explorer’da çalışıp çalışmadığını test etmiyor.” diyor. Jackson, Internet Explorer’ı gerektiğinde, mesela bazı kurumsal çözümler için, kullanmanın sorun olmadığını belirtiyor ama ekliyor: “O şirketler de Internet Explorer’ı varsayılan web tarayıcısı olarak kullanmamalı.”

Microsoft’un yeni internet tarayıcısı olan Edge’e geçişler yeterince hızlı olmadı

The Verge, Microsoft’un yeni internet tarayıcısı olan Edge’i Windows 10 ile birlikte kullanıma sunmasının da sorunu tetiklediğini; eski sistemleri kullanan kullanıcıların bu yüzden Internet Explorer’la kullanmaya devam ettiklerini söylüyor. Ancak durum böyle olsa bile Jackson yazısında kullanıcılara Internet Explorer yerine hangi web tarayıcısını kullanacaklarını söylemiyor. Google Chrome ya da Firefox gibi tarayıcılar Windows’un önceki sürümlerinde de başarılı bir şekilde çalışıyor. Ayrıca Edge’in yeni Chromium tabanlı versiyonu Windows 7, Windows 8 hatta Mac ile uyumlu olarak tasarlanıyor.

Jackson “Mevcut yaklaşımımıza devam edersek ve sahip olduğunuz şeyler için optimizasyon yaparak yeni herhangi bir şeyi kullanmaz hale gelebilirsiniz. Yeni uygulamalar artan bir sıklıkla hayatımıza girmeye devam ediyor ve biz de sizin web’in bu gitgide büyüyen bölümünü kaçırmanızı istemiyoruz.” diyor.

Kaynak : Dünya Halleri

Burak AKYOSUN
Burak AKYOSUN
Yönetim bilişim sistemleri lisans eğitimimi tamamladıktan sonra web tasarım alanında kendimi geliştirmeye devam etmekteyim. 5 Yıldır aynı sektörde hizmet veriyorum bunun yanı sıra e-ticaret sistemleri alanında da çalışmaktayım..

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?