Geri

Dijital Pazarlama Uzmanı Ne İş Yapar?

Dijital Pazarlama Uzmanı Nedir?

Her firmanın reklam ve tanıtımında sorumlu personeli bulunmaktadır. Gelişen teknoloji ile birlikte firma bünyesinde çalışıp, o firmanın reklamını internet aracılığıyla tüm dünyaya tanıtmakla görevli olan kişilere dijital pazarlama uzmanı adı verilmektedir. Bu uzman şirketinde pek çok kaynağı takip ederken, tüm dünyaya ulaşmanın en kolay ve kalıcı yolu olan internet ortamında etkin olarak çalışmaktadır. Aynı zamanda dijital pazarlama uzmanı google analytics, banner ve web sitesi gibi kaynaklar konusunda, en önemlisi de SEO kurallarında, üstün bilgi ve yeteneklere sahip olmak zorundadır. Tüm bu bilgilere bağlı olarak da internet ortamında pazarlama stratejisi konusunda yeterli yetkinliğe sahip olması büyük önem taşımaktadır.

Dijital Pazarlama Uzmanı Nasıl Olunur?

Teknolojinin hayatımızda büyük öneme sahip olmasıyla birlikte ortaya çıkan ve hızla gelişimini sürdüren dijital pazarlama, şirketlerde önemli bir mesleki alan haline geldi. Bu alanda kariyer yapmak isteyenlerin ise iyi bir noktaya gelmek için gayret göstermesi gerektiği de bilinen bir gerçektir. Öncelikle bir dijital pazarlama uzmanı olmak için üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olmak gereklidir. Bu noktada özellikle dijital pazarlama diye bir bölüm herhangi bir üniversitede açılmamıştır. Ancak iletişim fakülteleri, Halkla ilişkiler, işletme, uluslararası ilişkiler, iktisat, Reklamcılık, sosyoloji, endüstri mühendisliği gibi bölümler önem taşımakta ve şirketler tarafından kabul görmektedir.

 

Bugün bilinen şirketlerin pek çoğu yeniliklere açık ve kendini geliştirmeyi hedef alan dijital pazarlama uzmanları ile çalışmayı seçmektedir. Bu sebeple iyi bir üniversiteden mezun olup doktora eğitimini tamamlamak sizi rakiplerinizden daha üstün kılacaktır. Ancak her şey bununla sınırlı değildir. Bu uzmanlar iletişimi kuvvetli, üretmeyi seven, yaratıcı fikirlere sahip, gelişmeye ve değişmeye açık uzmanlardır. Bu sebeple pazarlama stratejisi konusunda yeterli donanıma sahiptir. Her mesleğin zorlukları vardır. Ancak bu alanda uzmanlaşanlar mesleklerini keyifle yaparken iyi paralar kazanmanın mutluluğunu yaşayacaktır.

Dijital Pazarlama Uzmanı Ne İş Yapar?

Şirketlerin bünyesinde çalışarak reklam noktasında özgün fikirler tasarlayan uzmanlar, önemli görevlerde çalışmaktadırlar. Yaptığı iş sayesinde şirketin imajı güçlenmektedir. Marka git gide büyüyerek tüm dünyada yetkinlik kazanmaktadır. Bu sebeple yenilikleri takip etmek, gelişimine destek olacak etkinliklere katılmak, reklam kaynaklarını iyi araştırmak, yeni stratejilerle markasının gelişimine katkıda bulunmak dijital pazarlama uzmanının bilinen görevleri arasındadır.

Burak AKYOSUN
Burak AKYOSUN
Yönetim bilişim sistemleri lisans eğitimimi tamamladıktan sonra web tasarım alanında kendimi geliştirmeye devam etmekteyim. 5 Yıldır aynı sektörde hizmet veriyorum bunun yanı sıra e-ticaret sistemleri alanında da çalışmaktayım..

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?