Geri

Yeni Dünya Düzeni “E-Ticaret”

Takas sistemi ile başlayan Ticaret anlayışı günümüzde çok farklı bir hal almış durumda.

Tüketiciler bir ürünü satın almak için, uzun zaman harcamayı göze almak istemiyor. Bu ürünlerin yelpazesi de günden güne genişliyor. Tüketiciler  meyve, sebze, süt gibi market ürünlerinden, tekstil ürünlerine kadar, bir çok ihtiyacını yeni nesil ticarette  internetten sipariş vermeyi tercih ediyor.

Her gün dahada gelişen teknolojinin imkanlarından yararlanmak, zamandan tasarruf etmek ve çok fazla kaynak arasından istediği tercihi yapmak isteyen insanların ticaret anlayışı aslında tamamen E – Ticaret‘e dönmüş durumda.

Görünen o ki ; İş dalı ayırt etmeksizin, işini  E-Ticaret sistemine taşıyamayan markalar zamanla küçülmeye gidecek. Hali hazırda bir çok işletmenin showroom’larını kapatarak, depo sistemi ile tamamen İnternetten Satışsistemine geçmesi bize bu gerçeği gösteriyor.

İnternetten Satış ayrıca tüketici hakları tarafından kabul edilen ve tüketicinin haklarının korunduğu bir ticaret sistemi. Yani internetten alışveriş yapan bir tüketici, tüketici hakları çerçevesinde, haklarına sahiptir. Bir çok internetten satışsitesinde iade ve değişim haklarınız ile alakalı açıklama metinleri bulunmaktadır.

Bir E – Ticaret’in üretici gözünden yorumlanması gerekir.

Aslında bu alanda üretici olarak anacağımız kişi, doğrudan üretici olmak zorunda değil. Üretilmiş bir ürünü, internetten satmak isteyen herhangi bir işletme veya birey.

Bakkallar veya marketler tabiki yeni keşfedilmedi. Kasaplar, terziler, kebapçılar…

Fakat bu meslekleri internete taşıyan insanlar yeni bir iş keşfetmiş oldular. İnternetten kıyafet, takı malzemeleri hatta ekmek satmaya başladılar. Tam da bu noktada internetten satışdaarz – talebi karşılamaya başladı. İnsanlar yazımızda kısaca bahsettiğimiz gibi bir çok nedenle internetten alışveriş yapmayı tercih ediyor ve istiyorlardı. Bu talebe, işini internet ortamına taşıyan insanlar cevap vererek talebi karşılamış oldular.

Sizinde aklınızda oluşan internetten satışfikirleri var ise hayata geçirmenin tam sırası. Büyüyen, günden güne kendini geliştiren E – ticaret dünyasında hepimize yer var, geç kalmadığımız sürece.

İbrahim ASLAN
İbrahim ASLAN
Merhabalar, üniversitede bilgisayar programcılığı alanında eğitim aldım. Bilgisayar programcılığının yanı sıra dijital pazarlama ile ilgileniyorum. Bu alanda yaklaşık 9 yıldır hizmet vermekteyim.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?