Geri

Sosyal Medya Hesaplarınızı Hangi Sıklıkla Kontrol Ediyorsunuz ?

Sosyal medya hesaplarınızı hangi sıklıkla kontrol ediyorsunuz hiç düşündünüz mü ? Yapılan araştırmaların sonuçlarını duyduğunuz da tahmin ettiğinizden daha sık aralıklarla sosyal medya hesaplarınızı kontrol ettiğinizi anlayacaksınız.

Peki sizin tahmininiz kaç dakika ? 10 dakika mı ? yada 5 dakika mı ? Hayır yanılıyorsunuz. Araştırmacılar bu konuyla alakalı sosyal mecralarda ki hesaplarımızı 90 saniye de bir kontrol ettiğimizi söylüyor. Evet yanlış duymadınız 90 saniye. Yani 1.5 dakika da bir maillerimizi kontrol ediyoruz, kim hangi fotoğrafı paylaşmış diye instagram’a bakıyoruz, arkadaşlarımız hangi mekanda acaba diyerek swarm’ı kontrol ediyoruz ve daha niceleri.

Yani sadece 90 saniye de bir bildirim geldimi diye kontrol etmek için kendimizi telefonun ekranına bakarken buluyoruz. Tabi ki sadece telefonun ekranına bakmak değil meselemiz. Bu bildirimleri kontrol ederken, sosyal medya da kısa bile olsa bir süre geçirirken kendimizi hayattan koparıyoruz. Nasıl mı ? Sosyal medya da gezmeye başladığımız da işlerimizi bekletiyor, kahvemizi soğutuyor, bize söylenenleri duymuyor ve böylelikle zamanın gerisinde kalıyoruz..

Çünkü bizler aynı anda sadece tek bir işe odaklanabiliyoruz. Birden çok işlemi aynı anda yapabilmek yani multitasking olmak 90’lar öncesi nesil için bir zorunlulukken 90’lar sonrasında ki nesil için doğuştan gelen bir özelliktir. 90 ve sonrası nesilde sık sık sosyal medya kontrolü yüzünden işe, derse, arkadaşlara, hayata karşı bir konsantrasyon sorunu oluşmakta. Tabi ki bu sorunun olması hayatınızın sonuna kadar konsantrasyon problemi yaşayacağız anlamına gelmez.

Peki bu konu hakkında ne yapabiliriz ?

Bu problemi çözmek için sosyal medyadan uzaklaşmak, bildirimleri kapatmak yada interneti hayatımızdan çıkararak bir kahve alıp kendimizi odaya kapatmak maalesef bir çözüm değil.

Yöntemlerinizi kendinize göre belirlemelisiniz ve hayatın gerisinden kalmamalısınız.

İbrahim ASLAN
İbrahim ASLAN
Merhabalar, üniversitede bilgisayar programcılığı alanında eğitim aldım. Bilgisayar programcılığının yanı sıra dijital pazarlama ile ilgileniyorum. Bu alanda yaklaşık 9 yıldır hizmet vermekteyim.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?