Geri

Mobil Web Tasarımın Dünü Ve Bugünü

İster web tasarım konusuna yeni adım atmış, isterse deneyimli bir uzman olun, kullanıcı dostu tasarımlar üretmek, teknoloji dünyasının baş döndürücü değişim hızı karşısında son derece zorlayıcı olabilir. Mobil cihazların yaşamımıza kalıcı bir şekilde yerleşmesiyle birlikte, bu cihazların kullanımından en yüksek verimi alma ihtiyacı da giderek artıyor.

 Responsive Web Tasarım Nedir? Yaptırmak Gerekli Midir?

Mobil cihazların hemen her alanda yaşamımızı kontrol etmesine bağlı olarak, web sayfalarının hemen her türdeki mobil cihazlarla uyumlu bir şekilde çalışması son derece gerekli bir pazarlama gereksinimi haline gelmiş bulunmakta. Adına responsive web tasarım denilen, özetle mobil uyumlu web tasarım anlamına gelen web tasarım biçimi son yılların üzerine en çok yatırım yapılan sektörü olmuştur. Önceleri mobil web tasarım yapılması artı değer katan bir unsur iken, günümüzde artık olmazsa olmaz bir pazarlama taktiği haline gelmiştir. Kısaca söylemek gerekirse, web sitelerini farklı bir şekilde tasarlamayı gerektiren mobil web tasarım alanının geleceğini temsil etmektedir.

 Mobil Web Tasarımın Sağladığı Kolaylıklar Nelerdir?

Bir mobil web tasarım uygulamasının mobil cihazlarda sağladığı kolaylığı ve üstünlüğü daha net görebilmek için herhangi bir sayfayı telefonunuzda açın ve üstteki üç çizgi işaretine tıklayarak, masaüstü tarayıcı iste sekmesine tıklayın. Açılan masaüstü sayfasında sonucu görebileceksiniz. Mobil ekrana sığmayan bir sayfa ve küçücük, okunması zor yazılar, sekmeler ve butonlar. Telefonda okunması tam bir işkence. Tekrar mobil uyumlu sayfaya döndüğünüzde mobil uyumlu web tasarım ile sağlanan kolaylığı kaybetmek istemediğinizin farkına varacaksınız. İşte bu, responsive web tasarım da denilen mobil tasarımın dayanılmaz çekiciliğidir.

Aslında bu noktada sorulması gereken soru, mobil ya da responsive web tasarım uygulamalarının hangi problemi çözdüğüdür. Yukarıda açıkladığımız deneyde de anlayacağınız üzere, mobil cihazlar bilgisayarlardan tamamen farklı bir arayüz kullanır. Telefon, tablet ve dokunmatik ekranların tamamı bu kategoride yer almaktadır ve klasik anlamda bir bilgisayardan faklı olarak, tümü mobil arayüzler ile daha etkin çalışır. Web sayfasının daha çok kişiye ulaşmasını isteyen herkes mobil uyumlu web tasarım dünyasını bir yerinden yakalaması gerektiğini er ya da geç anlamaktadır.

Mobil Uyumlu Web Tasarım ile Firmanız Her An Ulaşılabilir Olsun !

Video oynatıcı

İbrahim ASLAN
İbrahim ASLAN
Merhabalar, üniversitede bilgisayar programcılığı alanında eğitim aldım. Bilgisayar programcılığının yanı sıra dijital pazarlama ile ilgileniyorum. Bu alanda yaklaşık 9 yıldır hizmet vermekteyim.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?