Geri

Google Analytics Nedir ?

Google analytics nedir, ne işe yarar, nerelerde kullanılır gibi soruların cevaplarına yazımızda detaylı olarak değineceğiz.

Öncelikle Google Analytics web sitesi girişimcilerinin başarısını arttırmasında ki en büyük destekçidir diyebiliriz. Google tarafından ücretsiz olarak sunulan bu hizmet web site analizleriniz de kullanılmak üzere tasarlanmış harika bir servistir. Google analytics aslında çoğu web tasarımcının büyük bir ilgiyle kullandığı web site analiz uygulamasıdır..

Site sahipleri google analytics sayesinde sitesine gelen ziyaretçileri görüp onların detaylı olarak ne yaptığını öğrenebilir ve bu sayede web sayfalarında ki hedef kitlenin ne istediğini tam olarak anlayabilir.

Site sahipleri bu analizler sonrasında nasıl bir adım atması gerektiğine karar verip içeriklerini, sayfalarını güncelleyebilir ve ziyaretçilerini arttırabilir.

Google Analytics Hangi Analizleri Yapar ?

Google analytics içerisinde ki yardımcı araçlar sayesinde sayfanıza ekleyebileceğiniz site izleme koduyla analytics.google.com sitesinden kusursuz bir şekilde analiz raporlarını alabilirsiniz.

Google analytics aracılığıyla;

  • Gerçek Zamanlı (Anlık Ziyaretçi Hareketleri),
  • Kitle Analizi,
  • Edinme (Hareketler) Referans, Direk, Sosyal Medya Ziyaretçi Analizi,
  • Ziyaretçi Davranışları Analizi,
  • Dönüşümler,
  • Keşfet,
  • Yönetici analizleri yapabilirsiniz.

Google Analytics İzleme Kodu Nereye Koyulur ?

Google analytics mutlaka bütün web sitelerinde olmalıdır. Google analytics kodu web sitelerinin “head” etiketi arasına eklenir. Footer’a eklene google analytics kodları zaman zaman hata verebilmektedir bundan dolayı footerda kullanılması çok önerilmez.

Digital Küre olarak biz müşterilerimizin web sayfalarında analytics kurulumu yapar ve detaylı olarak site analizlerini inceleri ve bu sayede ziyaretçi detaylandırması yapıp site yararına güncellemeler oluştururuz.

Not : Her farklı site için farklı bir Google Analytics kodu eklenmelidir..

İbrahim ASLAN
İbrahim ASLAN
Merhabalar, üniversitede bilgisayar programcılığı alanında eğitim aldım. Bilgisayar programcılığının yanı sıra dijital pazarlama ile ilgileniyorum. Bu alanda yaklaşık 9 yıldır hizmet vermekteyim.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?