Geri

Google Yerel Arama Ağı Reklamları

Yerel arama ağı reklam modelini daha önce duymuş muydunuz ? 2019’da reklamların ve reklamlarda yerel aramaların Google İşletmem hesaplarında öneminin artacağını duymuştuk peki buna paralel olarak bizde aramalarda ki konumumuzu nasıl daha öne çıkaracağız ? Gelin bu konuyu beraber ele alalım..

Yerel Arama Ağı Reklamları Nedir?

Yerel arama ağı diğer ismiyle Google Maps(Harita) reklamları diğer reklam kampanyalarından çokta farklı bir kampanya türü değildir. Bu kampanya türü zaten kullanmış olduğunuz hazır bir reklamınıza lokasyon eklenmesi ile kullanılan ve böylelikte hedef kitleye daha hızlı ve kolay ulaşabilmenizi sağlayan bir kampanya türüdür. Bu reklam kampanyası arama ağınıza ait bir uzantı ile kullanıldığı için yalnızca arama reklamlarında kullanılır.

Yerel Arama Ağı Reklamları Nasıl Oluşturulur?

İşletmemiz için “Benim işletmem” hesabını oluşturup işletmemizi haritalara kaydetmemiz ve işletme görselleri, telefon numarası, çalışma saatleri gibi detaylarımızı haritamıza kaydederek müşterilerimiz için yeterli düzeyde bir kaynak oluşturmalıyız. Daha sonra kullanmakta olduğumuz bir reklam kampanyasından birinin “reklamlar ve uzantılar” bölümünden lokasyon uzantılarını aktif hale getirmemiz gerekmektedir. Daha sonra bu uzantıları reklamlarımıza ekliyoruz. Bunu yaptığımızda adwords ve benim işletmem hesaplarımız birbirine entegre oluyor ve adwords gereken veriyi daha önce ayarladığımız benim işletmem hesabımızdan çekiyor. Google haritalarda yaptığımız bu reklam modeli işletmemizi arayan müşteriler için gereken bilgiyi veriyor ve potansiyel müşterilere ulaşabilmemizi kolaylaştırıyor.

Uzantıları aktifleştirip reklamlarımıza ekledikten sonra da işletmemiz için oluşturduğumuz reklamı seçerek burası için bir teklif oluşturmamız gerekiyor.

Bu reklam modelinde ödeme yapılacak olan tıklamalar aşağıdakiler üzerinden yapılmaktadır.
• Yol tarifi tıklaması
• Lokasyon ve detaylar için tıklama
• Arama butonu tıklamaları
• Web site tıklamaları

Yerel Arama Ağı Reklamları Faydaları

Bu reklam modeli aracılığıyla reklam açtığımız işletmemiz üst sıralarda gözükecek ve hem lokasyon bazlı çalıştığı için potansiyel müşterilere daha kolay ulaşmamızı sağlayacak hem de bizi aramakta olan müşterilere daha fazla detaylı bilgi verebileceğiz. Kullanıcı reklamımıza tıkladığında Google Haritalar’a yönlendirilecek ve haritalara eklediğimiz görsellerimize, çalışma saatlerimize vb. bilgilere direk ulaşabilecekir. Yerel arama ağı reklamı kullanıcı ve işletmeler arasında iletişimi güçlendiriyor daha rahat bir ziyaret edilme olanağı sunuyor..

İbrahim ASLAN
İbrahim ASLAN
Merhabalar, üniversitede bilgisayar programcılığı alanında eğitim aldım. Bilgisayar programcılığının yanı sıra dijital pazarlama ile ilgileniyorum. Bu alanda yaklaşık 9 yıldır hizmet vermekteyim.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?