Geri

Grafik Tasarım Hizmetleri

Grafik tasarımı teknoloji ve sanat ile iletişim fikirleri yaratmaktır. Hayal gücü teknolojinin yarattığı bir takım programlar vasıtası ile görseller yaratmaktır. Yeri geldiğinde bin kelimelik bir metin bir görsel ile anlatılabilir. Sosyal medyada insanların bu tarz görseller üzerinde dikkat süresi dört saniye ile yirmi saniye arasında değişmektedir. Grafik tasarımcısı anlatmak istediğini işte bu süre içerisinde anlatmak durumundadır.

Grafik tasarımcısı kime denir, Nasıl olmalıdır?

İçinde bulunduğumuz zaman diliminde bütün zihinsel kalıpları aşarak yaratıcılığın tüm sınırlarını zorlayarak yeni fikirler üreten kişilere verilen addır. Bu kişiler grafik programlarını çok iyi kullanabilmelidir. Ancak bu tek başına kesinlikle yetmez. Yenilikçi, açık fikirli, vizyon sahibi ve araştırmacı bir özelliğe sahip olmalıdır. Bütün bu özelliklere sahip bir grafik tasarımcısı aynı zamanda müşterisini iyi dinlemeli ve onu iyi anlaması gerekmektedir. Yani empati yeteneğine de sahip olmalıdır.

Sektörde grafik tasarım hizmetleri için en yoğun çalışan kişiye grafiker veya grafik tasarımcısı adı verilmektedir. Bu kişiler her sektörde yer almaktadır.

Grafik Tasarımının İlkeleri Nelerdir?

  • Denge
  • Oran
  • Hizalama
  • Tekrar
  • Ritm
  • Vurgulama

Bu özelliklerin hepsinin bir tasarımda uygulanıyor olması durumunda çok daha kaliteli işler ortaya çıkmaktadır.

Grafik Tasarım Hizmetleri Nelerdir?

Yapılabilecek grafik tasarım hizmetleri arasında kurumsal kimlik, Logo, Kartvizit, Poster, Katalog, Dergi, e bülten, Mailing, gazete görselleri, albüm kapakları, web tasarımı hizmetleri yer almaktadır.

Bugün dünyada yer alan küçük veya büyük her firma bir şekilde internet dünyasında yer almak istemektedir. Bu şirketlerin hepsinin bir logosu, bir kurumsal kimlikleri bulunmaktadır. İşte internet dünyasında yer alan reklamcılığında grafik tasarımı yoğun olarak kullanılmaktadır.

Grafik Tasarımında Kullanılan Araçlar

Günümüzde grafik tasarım hizmetleri için en büyük yardımcı Photoshop adlı programdır. Sektörde en çok kullanılan programlar arasındadır. Bu program ile fotoğrafçılar da yakından ilgilenmektedirler. Yine bu program web tasarımının temellerini kurmak için çok kullanılan bir programıdır. Bunun yanında grafik tasarımdan Corel Draw çok kullanılan programlardandır. Özellikle dijital baskı için sık sık kullanılan bir programdır. Tüm nu programlar yetmediği gibi ilave olarak Fireworks ve Flash programları da popülerler arasında yer almaktadır. Bular ile beraber vektörel tabanlı çizim programları, tasarım ve 2 boyutlu, 3 boyutlu çizim yapabilen programlar kullanılmaktadır.

Burak AKYOSUN
Burak AKYOSUN
Yönetim bilişim sistemleri lisans eğitimimi tamamladıktan sonra web tasarım alanında kendimi geliştirmeye devam etmekteyim. 5 Yıldır aynı sektörde hizmet veriyorum bunun yanı sıra e-ticaret sistemleri alanında da çalışmaktayım..

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?