Geri

Gaziantep Web Yazılım Nedir?

Öncelikle Yazılım Nedir? Yazılım Türleri Nelerdir? Bu sorulara cevaplar verelim; bilgisayarların bize hizmet vermesini ve çalışmasını sağlayan donanımsal kısımların dışında olan her şey yazılım olarak bilinmektedir. Başka bir deyişle bilgilerin işlenmesine aracı olan yöntemlerin topluluğuna yazılım diyebiliriz. Halk dilinde ise yazılım; bilgisayar üzerinde çalışan her türlü programa verilen genel bir isimdir. Tabii olarak işletim sistemlerinin hepsi de birer yazılımdır.

Genel bir tabir ile yazılımlar 3 türe ayrılır. Bunları açıklamak istersek;

  • Sistem Yazılımları (System Software): Bilgisayarlarımıza fonksiyonlar katan, yazılım uzmanlarının üzerinde rahatlıkla değişiklikler ve gelişmelerin çalıştırılması için tasarlanmış yazılımlardır. Bu sistem yazılımlarının içerisinde aygıtların sürücüleri, işletim sistemleri, sunucular, hizmet programları ve pencere sistemleri bulunmaktadır. Örnek verecek olursak; Mac OS X, Unix, Microsoft
  • Uygulama Yazılımları (Application Software): Uygulama Yazılımları bütün bu sistem programları içerisinde en temel yazılım işletim sistemidir. Kullanıcıları daha üretken hallere sokmak için ve kişisel işlerinde yardımcı olmak adına bu yazılımlar tasarlanmıştır. Örnek verecek olursak IOS, Android, Linux, Windows, vb.
  • Hizmet veya Özel Yazılımlar (Service or Boitique Software): En asıl amaçlarından bir tanesi de insanların işlerinde kolaylaştırma yazılımlarıdır. Bilgisayarların sistem yazılımları üzerlerindeki uygulama yazılımları ile geliştirilme imkanları olan insanların veya firmaların işlerini, hayatlarını kolaylaştırmak adına kullanılan yazılımlara verilen genel addır. Bu yazılımlar özel olduğu için sektörel olduğu gibi genel veya butik de olabilmektedirler. Piyasalarda yazılımlar paket halinde olduğu gibi kişilere özel olarak tasarlanmış onların adına da tasarlanmış yazılımlar da mevcuttur. Yani anlayacağınız sipariş üzerine de yazılımlar olabilmektedir. Örneğin Digital Küre Web Tabanlı Yazılım Sistemleri gibi

Günümüz çağında bilgisayar, mobil cihazlar ve tabletler gibi cihazların kullanımı arttıkça yazılıma olan ilgi de arttı. İşlerimizin yükünü azaltmayı kim istemez ki. Bu yüzden bilgisayar yazılımlarını kullanmayan insan kalmamıştır. Talep arttıkça gelişmeler de beraberinde gelmektedir. Her gün bildiklerimize bir fazlasını daha ekliyoruz.

Gaziantep’te web yazılım uzmanlarımızın birçok farklı meslek grubuna ait yapmış olduğu web sayfaları sayesinde küçük işletmeler ve girişimciler kazançlarını büyük oranda arttırmıştır. İnsanların internet sayfalarını kullanmasının temel amacı bilgi öğrenmek, vakit geçirmek veya ürün alışverişi yapmaktır. Firmamız kişilerin isteklerine göre web sayfalarını tasarlamakta ve kullanıcıların istedikleri kullanım amacına göre bir çalışma yolu izlemektedir. Oluşturduğumuz web sayfaları sayesinde internet sitelerinin sahipleri kazanç sağlayabilir, yeni insanlarla bilgiler paylaşabilir veya sitesini tamamen hobi amaçlı olarak kullanabilir. Firmamızın bilişim uzmanları sayesinde bütün amaçlara yönelik olarak hazırlanan en zor web sayfaları bile, en geç 2 hafta içerisinde müşterilerimize teslim edilmektedir. Web yazılımları sayesinde oluşturulan sayfalar iki farklı ana temele hizmet vermektedir. Bunlar bireysel kullanım ve kurumsal kullanımdır.

Bireysel web sayfası nedir?

Bireysel web sayfası; kişilerin kendilerinin veya bir ücret karşılığında firmalara hazırlattırdıkları bireysel kullanım amacına yönelik tasarlanan, bilgi paylaşımı, video paylaşımı, resim paylaşımı veya hobi alanı olarak kullanılan internet sayfalarıdır. İnternet sayfaları sayesinde bireyler, paylaşmış oldukları yazıları veya herhangi bir bilgiyi geniş çaplı insan kitlesine ulaştırabilir ve hiç tanımadığı insanlara paylaşımlarını gösterebilirler. İnternetin böylesine devasa gücü karşısında birçok iş adamı bireysel ve kurumsal olarak sanal camiada yerini almak istiyor. Hatta bir çoğu şuanda sanal camianın içerisinde yerini almış durumda. Günümüzün ve geleceğin teknolojisi olarak tabir edilen internet sayesinde, site sahipleri yatırım yapabilir, yatırımlarından kazanç elde edebilir yada hizmet verdiği belirli bir meslek dalı varsa, bu meslek dalını internet üzerinden tanımadığı insanlara paylaşabilir ve bütün bunların karşılığında önemli miktarlarda kazanç elde edebilirler. Gaziantep’te web yazılım ekibimiz müşterilerimize diledikleri amaçta kullanılacak olan web sayfasını hazırlayıp, teslim edebilir.

Kurumsal web sayfası nedir?

Kurumsal web sayfası; şirketlerin, firmaların yada herhangi bir hizmete yönelik açılmış olan grubun internet üzerinden yaptığı ticaretlere, tanıtımlara veya reklamlara denir. İnternet, insanlar tarafından aktif olarak kullanılan, insanların ihtiyaçlarını karşılayan, bilgi alışverişi yapılmasını sağlayan sanal ağdır. Günümüzde çeşitli firmalar sanal ağ üzerinden yerini almış ve kurumlarını yeni müşterilerine tanıtabilmek için böylesine önemli bir adım atmışlardır. Gaziantep’te web yazılım ekipleri ve programları sayesinde, Gaziantep ekonomisine büyük oranda fayda sağlanmıştır. Şirketler ürünlerini veya hizmetlerini internet pazarına koyduklarında yerli ve yabancı müşterilerle tanışabilir, ürünlerini tanıtabilir ve satışını yapabilirler. Birçok farklı yerli ve yabancı yatırımcı, internetle tanıştıktan sonra hizmetlerini büyütmüş ve gelirlerine ek gelir elde etmişlerdir. Eğer sizde bir web sayfası oluşturmak istiyorsanız. Gaziantep’te web yazılım ekibi olarak ihtiyacını yerine getirebilir ve sayfaları oluşturduktan sonra kusursuz bir şekilde sizlere teslim edebiliriz. Firmamızın yıllardır biriktirmiş olduğu bilgi ve yazılım yeteneği sayesinde en güncel konulardan müşterilerimize bilgi sağlayarak, işletmelerini büyütmelerine katkıda bulunuyoruz.

Gaziantep Digital Küre Reklam Ajansı olarak Web Yazılımları hakkında bilgilerimize ve tecrübelerimize ulaşmak isterseniz biz her zaman hazırız. Detaylı bilgi almak veya danışmak için lütfen bizi arayınız…

Burak AKYOSUN
Burak AKYOSUN
Yönetim bilişim sistemleri lisans eğitimimi tamamladıktan sonra web tasarım alanında kendimi geliştirmeye devam etmekteyim. 5 Yıldır aynı sektörde hizmet veriyorum bunun yanı sıra e-ticaret sistemleri alanında da çalışmaktayım..

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?