Geri

Web Tasarım Fiyatları Nelerdir ?

Web tasarım fiyatları belirlenirken bir çok kriter değerlendirilir. Web tasarım fiyatlandırmasında ilk değerlendirilen ihtiyacın ne olduğudur. Özgün tasarım diye tabir ettiğimiz kişiye kuruma veya topluluğa yapılan web tasarım işleri de olmakla beraber günümüz piyasasında birçok tasarım paketleri hazır olarak sunulmaktadır. İçerik kaygısı güdülmeyen arama motorlarındaki aramalarda çıkmayan, geliştirilmeye açık olmayan sayfalar kullanıcıların çok ufak ölçekte ihtiyacını karşılamaktadır. Web tasarımı yapılacak sayfanın niteliği, içeriği, yazılım gereksinimleri (admin panel v.s.), alt sayfa adetleri, reklam çalışmaları, her platformda görünüle bilirlik için sitenin mobil versiyonları nın yapımı, çok lisanlı olması gibi unsurlar web tasarım fiyatlarına direk etki etmektedir. Yaptırmak istediğiniz sitenin iç tasarımı veri tabanı ve ekletmek istediğiniz uzantılarla beraber sitenin hangi konuda çalışma yapacağı da fiyat konusunda belirleyici olabilir. Örneğin web siteniz den ürünlerinizi satmak istiyorsanız sitenin yapım aşamasında olduğu gibi fiyat açısından da farklılıklar görebilirsiniz. Bir marka değeri oluşturma düşüncesindeyseniz kesinlikle bir web sitesine ihtiyaç duyarsınız çünkü maalesef günümüz şartlarına ayak uyduramayan ve çağın gereksinimlerini takip edemeyen firmalar tozlu raflarda kendine yer edinmek üzere.

Web tasarımına başlarken doküman temini ve müşteri hakkında bilgi edinilir. Sizin hazırlayacağınız (ihtiyaç duyulan) firma profili, ürün bilgileri, iletişim bilgileri ve ilgili fotoğraflar temin edilir. Kurumun tanıtımını en üst seviyede tutabilmek için tüm dokümanların ve fotoğrafların temin edilmesi sonunda kurumun genel çalışma prensipleri, üretim ve hizmetleri, sektöründeki konumu hakkında genel bilgi toplanır. Web sayfasında yayınlanacak bilgiler ve genel tasarımda kullanılacak görsel grafiklerin seçimi yapılır. Bu seçim sayesinde kurumsal kimlik, web sayfasına tam olarak lanse edilmiş olur. Son olarak tüm dökümanlar elde edildikten sonra fotoğraflar ve diğer imajlar optimize edilerek, gereği halinde görsel efektler uygulanır ve web sitesinde yayına uygun hale getirilir. Bahsettiğimiz web tasarım fiyatları nasıl belirlenir kısmına aslında eklememiz gereken bir şey daha var, bu fiyatları firmalar belirler, kim belirleyecekti diyor olabilirsiniz ancak anlatmak istediğimiz tamamen aynı iş için bir firma bin TL isterken başka bir firma on bin TL isteyebilir. Bu nedenle verilen fiyatlara da dikkat etmeli ve firmalar arası iyi bir eleme yapmalısınız.

Özetlemek gerekirse web tasarım fiyatları firmadan firmaya ve yapılacak olan işe göre değişebilir bu nedenle önce web tasarım çalışmasında neler olacağını doğru belirleyerek ona uygun bir yol izlemek en doğru yöntem olacaktır.

Burak AKYOSUN
Burak AKYOSUN
Yönetim bilişim sistemleri lisans eğitimimi tamamladıktan sonra web tasarım alanında kendimi geliştirmeye devam etmekteyim. 5 Yıldır aynı sektörde hizmet veriyorum bunun yanı sıra e-ticaret sistemleri alanında da çalışmaktayım..

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?