Geri

Kurumsal Web Sitelerinde Olması Gereken Sayfalar

İnternetin gün geçtikçe daha fazla kişi tarafından kullanılmaya başlanmasıyla birlikte kurumsal firmalar için dijital pazarlamanın önemi de oldukça artmıştır. Bunun en önemli nedeni firmaların potansiyel ve mevcut müşterilerine dijital pazarlama kanallarından etkili ve hızlı bir şekilde ulaşılmasının sağlanmasıdır.

Kurumsal firmaların dijital alanda gerçekleştirmeleri gereken ilk adım başarılı bir kurumsal web sitesi ne sahip olmalarının sağlanmasıdır.

Kurumsal Web Sitesi Hazırlarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

  1. Kurumsal Kimlik

Kurumsal web sitesi firmanızın kurum kimliğine uygun olacak şekilde hazırlanmalıdır. Web sitesinde kullanılan renklerden, görsellere hatta içeriklere kadar sitede yer alan tüm bilgiler, logo kullanımları gibi birçok detay firmanın kurumsal kimliğini yansıtmalıdır.

  1. Alan Adı Seçimi

Kurumsal web sitesi için alınan alan adı muhakkak firmanızın ismine ait olmalı ve bununla ilgili tüm başvurular yasal prosedürlere uygun olacak şekilde tamamlanmalıdır.

  1. Logo Kullanımı

Kurumsal web sitesinde firmanın logo kullanımı doğru bir şekilde standart logo kullanımına uygun olacak şekilde yapılmalıdır.

  1. İçerik

Kurumsal web sitesinde yer alan tüm içerikler özgün bir biçimde hedef kitlenin faydalanabileceği şekilde hazırlanmalıdır. Hazırlanan tüm içerikler Türk Dil Kurumu kuralarına uygun olacak şekilde dikkatlice hazırlanmalıdır.

  1. Kullanım Kolaylığı

Kurumsal web sitesi tüm ziyaretçiler için user friendly olacak şekilde hazırlanmalıdır. Kısaca kurumsal web site içerisinde yer alan tüm menülere ulaşım kolay olmalıdır. Ek olarak web sitesinin tüm düzenlemesi yalın, sade, net ve basit olmalıdır.

  1. SEO

Kurumsal web site SEO ( Search Engine Optimization ) sistematiğine uygun olacak şekilde hazırlanmalıdır. Böylece kurumsal web sitelerinin arama motorlarında ilk sıralarda yer alması hedeflenmelidir.

  1. Mobil Uyumluluk

Kurumsal web sitenin tasarımı responsiye yani mobil cihazlara uygun olacak şekilde hazırlanmalıdır.

  1. Site Hızı

Kurumsal web sitesinin başarılı olabilmesi için teknik alt yapısının kusursuz olması ve site çok hızlı bir şekilde açılması gerekmektedir.

  1. Harita

Kurumsal web sitesinde firmanızın adresi hem yazılı olarak yer almalı hem de haritada işaretlenmelidir.

Başarılı Bir Kurumsal Web Sitesinin Sahip Olması Gereken Üç Özellikler Nedir?

  1. Sitenin mobil uyumlu olması
  2. Özgün içeriklere sahip olması
  3. SEO (Search Engine Optimization) sistematiğine uyumlu olması

Kurumsal Web Sitelerinde Olması Gereken Bilgiler

  1. Firmanın Tarihçesi
  2. Başkanın Mesajı
  3. Hakkımızda
  4. Misyon
  5. Vizyon
  6. Değerler
  7. İletişim Bilgileri
  8. Gizlilik Politikası
  9. Kullanım Şartları
  10. Bilgi Toplum Hizmetleri
  11. Reklam Filmleri ya da Firmaya Ait Videolar
Burak AKYOSUN
Burak AKYOSUN
Yönetim bilişim sistemleri lisans eğitimimi tamamladıktan sonra web tasarım alanında kendimi geliştirmeye devam etmekteyim. 5 Yıldır aynı sektörde hizmet veriyorum bunun yanı sıra e-ticaret sistemleri alanında da çalışmaktayım..

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?