Geri

Web Sitelerinin Tasarımında Dikkat Edilmesi Gereken Faktörler

Web sitelerinin tasarımında dikkat edilmesi gereken faktörler arasında ilk sırada tasarımın ziyaretçiler üzerinde bıraktığı etkidir. Tasarımdan tam anlamıyla faydalanmak yani psikolojik olarak ziyaretçide etki bırakmak en önemli etkendir.

Şöyle ki her sitenin ziyaretçisi aynı kişi olmayacağına göre web sitelerini tasarlarken de bunu göz önünde bulundurmamız ve özgün, farklı tasarımlar ortaya koymamış bizim yani dolayısıyla web sitelerimizin aleyhine olacaktır.

Yapacağımız tasarımlarla ziyaretçileri heyecanlandırmalı onlara ulaşmak istedikleri noktalara erişmeleri konusunda tasarımsal olarak destek olmalıyız.

Ziyaretçilerimizi Nasıl Yönlendirebiliriz ?

Öncelikle sitemizde trafik oluşturan ziyaretçilerinizi tanımanız onları nelerden heyecanlandığı nasıl bir görsel hafızaları olabileceğini bilmelisiniz.

Ziyaretçiler soyut, belirsiz varlıklar değildirler. Her birinin internette geçirebileceği kısıtlı süreleri ve anında görmek isteyebilecekleri odak noktaları vardır. Eğer ortaya iyi bir tasarım çıkarttıysanız ziyaretçilerinizi istediğiniz oranda iyi yönetebilirsiniz.

Sayfalarınızda site haritası kullanmaya özen gösterin. Ziyaretçiler her an nerede olduğunu bilmek isteyecektir. Sayfalarınızın içerisinde de alakalı sayfalara yönlendirme yapmayı unutmayın.

Sayfa başlıklarına ve konularla alakalı başlıklara özen gösterin.

Sayfalarınızda kullanıcı deneyimlerine bağlı olarak testler yapın. Ne kadar kusursuz bir tasarım yaptığınızı düşünseniz de her sayfada küçükte olsa aksaklıklar olabilir.

Sayfalarınızda ısı haritalarından yararlanın. Sitenizi ziyaret eden kullanıcıların nasıl hareketler sergilediğini gözlemlemeniz sizin açınızdan faydalı olacaktır.

Sayfalarınız hakkında yapılan şikayetleri göz önünde bulundurun ve şikayetler doğrultusunda tecrübe edinerek sayfalarınızı düzenlemeye gayret gösterin..

Burak AKYOSUN
Burak AKYOSUN
Yönetim bilişim sistemleri lisans eğitimimi tamamladıktan sonra web tasarım alanında kendimi geliştirmeye devam etmekteyim. 5 Yıldır aynı sektörde hizmet veriyorum bunun yanı sıra e-ticaret sistemleri alanında da çalışmaktayım..

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?