Geri

SEO Uyumlu Web Tasarım Ne Demektir ?

Arama motorlarının web sitelerinde istediği kullanıcı dostu konsept ve alt yapı kurgusunun hayal edilerek, site ziyaretçilerinin aradığını hemen bulması ve sitenin ilgili sektörle alakalı bilinen en doğru bilgiyi yalın ve amaca uygun bir şekilde ziyaretçilere vermesi olgularının birleştirilmesiyle oluşturulan tasarım çalışmalarının hepsine SEO uyumlu web tasarım denir. Firmanız için oluşturacağınız web sitesi çalışmalarında ve özellikle tasarım konseptinde ilk düşünmeniz gereken kriter SEO olmalıdır.

Web sitesi müşterileri segmentlere ve alt segmentlere ayırabileceği gibi müşteriye nasıl ulaşılabileceği ve onlarla nasıl kalıcı ilişkiler kurulabileceğiyle ilgili firmanıza bilgiler verir. Web sitesi ve özel web tasarımı olgusu işletmenizin tümüne müşteri kavramını yerleştiren ve müşteri merkezli olma kültürünü benimsettiren bir internet stratejisidir. Zira gerçek bire-bir şirket olabilmek, müşteri ilişkilerinin tohumlarını atıp yönetmeyi, şirket aktifleri içinde en birinci sıraya yerleştirmeyi gerektirir.

SEO Uyumlu Web Tasarım Nasıl Yapılır ?

Web tasarım SEO ile doğrudan ilişkilidir. SEO hizmetlerinde dikkat edilmesi gereken temel taşlar yazılım, tasarım ve içerik olduğundan dolayı web sitesi tasarımı arama motorunda ilk sıralara gelmek isteyenler için çok önemlidir. Bir site için yapacağınız SEO çalışmalarının temelinde iyi bir site tasarım inşaatının olması gerekir. Kullanıcı odaklı kurgulanmış kreatif website tasarımı arama motorunda konum elde etme çalışmalarını birinci derecede etkileyeceğinden dolayı çok çok önemlidir. Yani SEO uyumlu web sitesine sahip olmak istiyorsanız mutlaka bir SEO uzmanıyla web tasarım projenizi yürütmeniz gerekmektedir.

Web Sitesindeki SEO Uyumluluk Unsurları Nelerdir ?

SEO çalışmasında özgün ve anahtar kelime odaklı içeriklerin yeri her zaman çok önemlidir ancak SEO çalışmasının başarılı sonuçlaması için yeni nesil yazılım ve tasarım konseptleriyle SEO’nun desteklenmesi elzemdir. Sitenin SEO değerini yükselten unsurlar arasında kodlar, link yapısı, site haritası, sayfa zenginliği, görseller, doğru bilgiler, meta açıklamaları, site içi yönlendirme unsurları ve etiket yapısı gibi farklı kriterler de yer alır. Siteleri ziyaret eden arama motoru botları pek çok unsuru bir arada değerlendirerek site için bir SEO değeri belirler ve bu değer sayesinde siteler belirli kelimelerde üst sıralara çıkar.

Web sitelerinde dikkat edilmesi gereken önemli diğer unsur ise tasarımlarda kullanıcı deneyimin ön planda tutulması durumudur. Kullanıcı deneyimi arama motorları açısından oldukça önemlidir. Özellikle Google arama motorunda başarılı sıralama elde etmek isteyen web sayfası yöneticileri site açılış hızının ve responsive web sitesinin SEO değerini mutlak sürede kavramış olması gerekmektedir.

Sayfalarınız İçin SEO Ne Derece Önemli ?

Bu davranış yapısının temelinde SEO uyumlu web sitesi tasarımı vardır. Eğer web sitesi tasarımında kurumsal SEO dinamikleri ve kullanıcı deneyimi öne çıkarılırsa bu çok yönlü bir şekilde web sitesinde etki sağlar. Kullanıcının sitede kalma süresi, sayfalarda dolaşması ve siteyi tekrar tekrar ziyaret etmesi Google algoritmaları açısından çok değerlidir. Bu sayısal verileri iyileştirmek elbette iyi bir web sitesi tasarımı ile mümkün olur. Kullanıcı deneyimini hem mobil hem masaüstü cihazlarda yükseltmek SEO açısından oldukça önemlidir. Google tarafından daha önce yapılan güncelleme ile mobil cihazlarla uyumlu olmayan siteler arama motoru sıralamasından kaldırılmıştı ve SEO sıralamalarında büyük değişiklikler yaşanmıştı. Google en yeni kullanıcı odaklı yayınladığı güncellemesi ile de site hızının bir sıralama faktörü olduğunu açıkladı. Google’un bu kullanıcı odaklı algoritmaları SEO ile ilgili çok önemli unsurları ortaya çıkarırken aynı zamanda yazılım ve tasarımın da ne kadar değerli olduğunu gösterdi.

Digital Küre Reklam Ajansı web sitelerini tasarlarken ve müşteriye sunarken tüm bu anlatılan kriterleri göz önünde bulundurarak yayınlamış olduğu web sayfalarınızı Google’da en üst sıralara çıkartacak gerekli tüm SEO işlemlerini yerine getirmektedir..

Burak AKYOSUN
Burak AKYOSUN
Yönetim bilişim sistemleri lisans eğitimimi tamamladıktan sonra web tasarım alanında kendimi geliştirmeye devam etmekteyim. 5 Yıldır aynı sektörde hizmet veriyorum bunun yanı sıra e-ticaret sistemleri alanında da çalışmaktayım..

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?