Geri

Web Tasarım ve Geleceği

İnsan hayatına giren mobil teknolojiler insan hayatlarında önemli değişiklikler yapmaya başladı. Başta mobil cihazlar olan akıllı telefonlar ve tabletler basit kullanım şekilleriyle insanların oldukça ilgisini çekmeyi başardı. Bu teknoloji insanların evlerinde, iş yerlerinde, okulların da kısacası hayatlarının her anında kullanabilecekleri bir teknoloji olarak karşımıza çıktı. Bildiğiniz üzere milyarlarca değerleri olan büyük şirketler mobil yeniliklerle hayatlarımıza girmeye devam ediyor. İnsanlar akıllı cihazlarla istedikleri yerden alışveriş yapıyor, araştırmalar yapıyor, banka işlemleri hallediyor hatta sevdiklerini bile artık mobil cihazlar üzerinden görüşüyor.

Bu büyük değişimler yanında mobil web tasarımları ve mobil uygulamaları getirmiş bulunmakta. İnternet kullanım şekillerinin mobil platformlara kayması bizlere yeni teknolojiler kazandırdı ve akıllı cihaz kullanımını büyük ölçüde arttırdı. Böylelikle yeni iş fırsatları ortaya çıktı ve işsizlik oranına da olumlu katkıları oldu.

Peki mobil platformlar hayatımızda böyle büyük bir yere sahipken mobil web tasarımının geleceği nasıl olacak? Bir çok yazılımcı ve kullanıcının aklına gelen ilk sorulardan biri bu. Mobil tasarım kuşkusuz kullanıcıların en çok önem verdiği unsurların başında. Gün geçtikçe yeni çıkan teknolojilere, ihtiyaçlara ve yeni modalara göre mobil tasarım konusu da şekil alıyor. Mobil web tasarımcıları ve yazılımcıları ürettikleri projelerle devletten, büyük kurumlardan büyük destek görüp, büyük yatırımlar alabiliyorlar. Bu durum, pazardaki hareketlilikle bir araya gelince mobil tasarım konusunda da büyük bir rekabet ortamı oluşuyor. Yazı tipi seçimi, renkler, animasyonlar, platformlar arası uyumluluk vb konular mobil tasarım konusunun en önemli unsurlarından sadece bazıları. Mobil tasarımda güncelliği yakalamak ve güncelliğe uygun projeler çıkarmak yazılımcının mesleğinin devamı konusunda büyük bir öneme sahiptir.

Hiç şüphesiz şirketleri web siteleri pazarlama ve sunum tekniklerinin başında gelen önemli özelliklerden birisidir. Mobil yazılım tasarımının gücü birden fazla alanda önemli bir şekilde karşımıza çıkıyor. Piyasa da tutunmak isteyen firmalar artık ürünlerini de mobil platformlara uygun şekilde pazarlamaya başladılar. Kullanıcıların profillerine ve satış stratejilerine bakarak firmaların bu adımı kendilerini büyük faydalar sağlayacaktır. Mobil tasarımlar hayatımızın geri kalanında büyük oranda kalmaya devam edecektir..

Burak AKYOSUN
Burak AKYOSUN
Yönetim bilişim sistemleri lisans eğitimimi tamamladıktan sonra web tasarım alanında kendimi geliştirmeye devam etmekteyim. 5 Yıldır aynı sektörde hizmet veriyorum bunun yanı sıra e-ticaret sistemleri alanında da çalışmaktayım..

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?