Geri

Backlink Nedir ? – Nasıl Alınır ?

Backlink nedir sorusunun cevabı olarak sitenizin kalite puanı diyebiliriz. Yani şöyle ki sitenizde ki içerikler diğer site sahipleri tarafından beğenilecek kadar iyi ve kalitelidir ki kendi sitelerinde sizin sitenizi öneriyorlar. Yani kısaca kalitenizi ortaya koyan kriterlerden olmazsa olmaz bir kriterdir backlink. Backlink başka sitelerde ki ziyaretçilerin size yönlendirilmesidir. Yani diğer bir deyişle tavsiye edilmenizdir. Sayfalarınız o kadar kaliteli ki diğer editörler kendi web sitelerinden size ziyaretçi gönderiyor.

Backlink seo bakımından oldukça önemli bir yere sahiptir. Siteleriniz için önemi büyük.

Backlink Nasıl Alınır ?

  • Sitelere yorum yapın. Tabi ki sadece yorum yapmış olmak için değil başkalarına yardımcı olabilmek için yazın yorumlarınızı.
  • Web sitenizi güncel tutun. Sitelerinizi güncel tutarsanız ziyaretçi sayınız, trafiğiniz artacaktır. Bu sayede takipçiler de farklı siteler de yazılarınızı paylaşacak duruma gelecektir.
  • Forum sitelerinde yerinizi alın. Forumda soru sormuş kişilere cevap yazın, gerektiği durumlarda yardımcı olacak bilgiler verin.
  • İnsanlara yardımcı olduğunuz oranda sayfa ziyaretleriniz artacaktır.
  • Web sitenizi Hürriyet Bumerang’a kayıt ettirin.
  • Kendinize paravan siteler açıp asıl sitenize link verebilirsiniz.
  • Büyük sitelerden kendiniz için tanıtım yazısı isteyebilirsiniz.

Önemli Not : Doğal yollar ile alınmayan ve güvenilir olmayan backlinkler, sayfalarınıza yarardan çok zarar verecektir. Zararın boyutu web sitenizin kapatılmasına kadar gidebilir. Doğal yollardan alamadığınız backlinkler ilk zamanlarda sizi üst sıralara taşıyabilir fakat bu kalıcı olmayacak ve sitelerinizin kapanmasına neden olacaktır.

İbrahim ASLAN
İbrahim ASLAN
Merhabalar, üniversitede bilgisayar programcılığı alanında eğitim aldım. Bilgisayar programcılığının yanı sıra dijital pazarlama ile ilgileniyorum. Bu alanda yaklaşık 9 yıldır hizmet vermekteyim.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?