Geri

Hazır Yazılım Kullanmanın Getirmiş Olduğu Problemler

Hazır yazılım kullanmanın getirmiş olduğu problemleri geçmeden önce yazılım nedir hazır web yazılım nedir gibi sorulara cevap vermek gerekir. Öncelikle yazılım “Program adı da verilen bilgisayar ile kullanıcı arasında iletişim görevini üstlenen bilgisayara ne yapması gerektiğini söyleyen komutların bir araya getirildiği ve görselleştirilmiş kodlar topluluğudur.”

Hazır yazılım herhangi bir iş kolunda genel kullanıcılara hizmet edebilmesi adına standart hale getirilmiş paket programdır. Genele hitap ettiği için aynı iş kolunda faaliyet gösteren tüm firmalar tarafından kullanılır. Hazır yazılımlar sektörel bazda oluşturulmuş ve genele hizmet vermeyi hedefleyen programlardır..

Hazır yazılımlar firmaların iş süreçlerine göre kodlanır ve özel olarak programlanır. Piyasa’da hazır olarak bulup satın alabileceğiniz programlar her firmaya özel olarak yazılmıştır.

Şirketler Neden Hazır Yazılıma İhtiyaç Duyarlar ?

Şirketler mevcut bulundukları konumdan daha ileriye gitme isteğinin daha hızlı gerçekleşmesi için hazır yazılımlar kullanmak isterler. Şirket içerisinde sıfırdan bir yazılım kodlamak hem uzun süreçler hemde büyük maliyetleri beraberinde getirir. Bunun dışında şirketlerin hazır yazılım kullanma ihtiyaçları pek çok nedenden dolayı da olabilir. Bu nedenlerden birisi şirkette yaşanan sıkıntılardır. Yani önce sıkıntı çıkar, şirkette kriz yaşanır, o krizin yaşattığı zararlardan dolayı şirket aynı riski tekrar göze alamayınca hazır yazılım satın almaya ikna olur. Her ne kadar doğru olan bu olmasa da genellikle şirket yatırımları, bu şekilde başlar. Ancak bazen de şirketler herhangi bir problem yaşamadan, daha çok büyümek ve daha çok kar elde etmek amacıyla hazır yazılım çözümlerine başvurabilir.

Şirketlerin hazır yazılımları kullanma ihtiyaçlarını sıralayalım.

  • Daha hızlı büyüme isteği
  • Daha fazla kar etme isteği
  • Mevcut bulunan konumdan daha ilerde ki konuma ulaşma isteği
  • Verimlilik artışı isteği
  • Şirketi tek bir noktadan yönetme isteği
  • Tasarruf yaparak maliyetleri düşürme isteği
  • Mobilleşmek ve İnternet pazarına ulaşma isteği

Hazır Yazılım Seçerken Nelere Dikkat Etmeliyiz ?

Hazır yazılım satın almak şirketler için maliyetli olacağından dolayı küçük ve orta ölçekli işletmeler bütçelerinin büyük kısmına denk gelen yazılımları satın alırken satın alma amaçlarına uygunluğunu kontrol etmek zorundadırlar. Buna karar vermeden önce satın alınacak yazılımın hangi amaçlara hizmet edecek, getirileri neler olacak ve ne kadar süreyle kullanılacak gibi soruların yanıtlanması gereklidir.

İbrahim ASLAN
İbrahim ASLAN
Merhabalar, üniversitede bilgisayar programcılığı alanında eğitim aldım. Bilgisayar programcılığının yanı sıra dijital pazarlama ile ilgileniyorum. Bu alanda yaklaşık 9 yıldır hizmet vermekteyim.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?