Geri

Üniversitelerdeki Web Tasarım Bölümü Nedir ?

Üniversitelerdeki web tasarım bölümlerinin amacı web tasarımı ve kodlama alanlarında ihtiyaç duyulan nitelikli donanımlı yazılımcı yetiştirmektir. Ayrıca, Web tasarımı ve kodlama alanlarında halen çalışmakta olan personelin etkinlik ve verimliliklerini artıracak şekilde bilgi ve becerilerle donatılmalarını sağlamak da amaçlanmaktadır.Öncelikle üniversitelerde Bilgisayar Programcılığı ve Bilgisayar Mühendisliği bölümü bulunmaktadır. Birisi Ön Lisans diğeri ise Lisans mezunu olmaktadır.

Web tasarım mesleği hakkında bilmeniz gereken her şeyi bu makalemizde detaylıca irdeleyeceğiz.

Web tasarım mesleğini ihya eden kişilere web tasarımcısı,web master gibi ünvanlar takılır. Web tasarım mesleği grafik ve kodlama üzerine dayalıdır. Açık Öğretim Üniversitelerinde web tasarım bölümü bulunmaktadır. İnternet ve teknolojinin gelişmesiyle bu meslekte duyulmaya ve ilgi alanı olmaya başlamıştır.

Çoğu web tasarımcısı serbest olarak çalışmayı tercih eder bunun yanında web tasarımcılar dijital ajanslarda, reklam ajanslarında veya kurumsal firmaların bilgi işlem departmanlarında mesleklerini icra etmektedir. Her meslekte olduğu gibi web tasarım mesleğinde de en önemli etken işi tüm incelikleri ile teknolojiyi ve yenilikleri takip ederek  öğrenmektir. İşine hakim olan web tasarımcısı maddi olarak güzel kazanımlar elde edebilir. Her meslekte olduğu gibi işini iyi yapan ve işin hakkını veren kişi ve kurumsal maddi kazanımları elde eder. Bu işi yaparken gerçekten gönül verip sevmeniz gerekmektedir. İnsan sevmediği bir işte ömür geçirmek istemez. İnternetin yaygınlaşmasıyla bu meslekte çeşitli alanlarda para kazanmak kaçınılmazdır. Evde çalışarak bile para kazanılabilir. Freelance web tasarım işleri ülkemizdede oldukça yaygındır. Digital Küre ekibimiz üniversite dönemlerinde Kürekod oluşumunda freelance web tasarım hizmeti ile ajanslara hizmet vererek maddi kazanımlar elde etmiştir.

Freelance Web Tasarım Freelance Web Tasarım

İnternet web tasarımı ile birlikte günümüzde bilgi paylaşımının ve araştırmanın en etkili mecralarından biri haline gelmiştir.İnternetin en büyük avantajı hem servis sağlaması hem servis alabilmesidir. Bu sebeple diğer iletişim mecralarına oranla çok daha hesaplı ve etkilidir. Web siteleri kurumların veya bireylerin kesintisiz erişilebilen tanıtım ve iletişim mecralarıdır.

Peki Web Tasarımcılar Ne Tür İşler Yaparak Para Kazanabilir  ?

1-Kurumsal Firmalarla Çalışılabilir.

İşini iyi yapan bir web tasarımcıysanız kurumsal firmalarla anlaşmalar yaparak önemli işler yaparak büyük projelere dahil olarak çok ciddi paralar kazanabilir.

2-Blog Yazarak Para Kazanılabilir

Kendi web sitenizi kurarak ve anlamlı blog içerikleri ekleyerek reklam gelirleriyle de ciddi kazançlar sağlayabilir.

3-SEO ve Benzeri Alanlarda Ücretli Destek Sağlayabilir

SEO adı verilen yani arama motoru optimizasyonu olarak bilinen google, yandex, bing vs. arama motorlarında sayfaları üst sıralara çıkarmamıza yarayan işlemleri yaparak ciddi kazançlar sağlanabilir ve müşterilere bu alanlarda ücretli destek verilebilir.

4-Makale Yazarlığı ve Editörlük

Web tasarımcılığına ekstra olarak makale yazarlığı veya çeşitli sitelere editörlük yaparak para kazanabilirsiniz. Web tasarımcısı aldığı eğitim sayesinde internet ortamında istediği şekilde çalışabilir. Makale yazarlığı veya editörlük ekstra gelir kaynağı oluşturacaktır. Seo uyumlu makale ve editörlük hizmetleri günümüzde oldukça popüler bir hal aldı.

5-Oluşturduğu Tasarım Abidelerini Satabilir

Web tasarım mesleğini ihya eden kişiler wordpress, mybb, vbulletin ve joomla gibi cms sistemleri için tema tasarlayıp satışa sunabilir. Oluşturduğu tema tasarımlarıyla güzel bir ek gelir elde edecektir. Bunun için kullanışlı ve göze güzel gelen çalışmalar yapılması gerekir. Kaliteli ürünler ortaya çıkarsa kazanım kaçınılmaz olacaktır.

İbrahim ASLAN
İbrahim ASLAN
Merhabalar, üniversitede bilgisayar programcılığı alanında eğitim aldım. Bilgisayar programcılığının yanı sıra dijital pazarlama ile ilgileniyorum. Bu alanda yaklaşık 9 yıldır hizmet vermekteyim.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?