Geri

2020 E-ticaret Trendleri

E-ticaret sektörü her geçen yıl büyümeye devam ediyor. Yapılan araştırmalar 2020 yılında bu büyümenin devam ederek 4 trilyon dolar seviyesine ulaşacağını söylüyor. Peki, bu büyümede yeni trendler neler olacak?

Mobil Satışlar

İnternet kullanıcıları e-ticaret alışverişlerini daha çok dizüstü ve masaüstü bilgisayar aracılığı ile yapsa da 2020 yılında mobil satışların artması bekleniyor. Mobil kullanıcıya hitap eden ara yüzler, tasarımlar ve içerikler, kısacası mobil satışı kolaylaştıracak tüm detaylar internet kullanıcılarını cezbedecek yeni trendler arasında yer alıyor.

Artırılmış Gerçeklik

Ürün çeşitliliğinin sınırsız olduğu bir pazarda alışveriş yaparken karar vermek kimi zaman zordur. Tam da bu noktada imdadımıza yetişen artırılmış gerçeklik, almak istediğimiz mobilyanın odamızda nasıl görüneceği, beğendiğimiz gözlüklerden hangisinin bize daha çok yakışacağı konusunda sağladığı destekle imdadımıza yetişir. Mobil satışların en büyük yardımcılarından biri olan artırılmış gerçekliğin 2020 yılında daha da kabiliyetli olarak karşımıza çıkması bekleniyor.

Yapay Zekâ

Yapay zekânın e-ticaret alanında pek çok etkisi bulunuyor. Bunlardan en önemlilerinden biri ise müşteri taleplerine 7/24 yanıt vermesi. Aldığı ürünle ilgili sorun yaşayan müşteriye anında cevap verebilmesi, sorulan sorulara hemen dönüş yapması, müşterileri yönlendirme ve önerilerde bulunması gibi özelikleri ile yapay zekâ 2020 trendlerinin ilk sıralarında yer alıyor.

Hızlı Teslimat

Hızlı teslimat, 2020 e-ticaret pazarının en popüler trendlerinden bir tanesi. Teslimatın sadece hızlı olması değil aynı zamanda da kusursuz yapılması gerekiyor. Hızlı ve kusursuz yapılan teslimatın hem rakiplere üstünlük sağlama hem de müşteri sadakati kazanmada oldukça büyük etkisi bulunuyor.

E-ticaret Hizmetleri

Tüm bu trendleri hayata geçirmek için ticaret dünyasına adım atmak istiyorsanız e-ticaret paketlerini incelemenizde fayda var. Linkten inceleyebilirsiniz.

Burak AKYOSUN
Burak AKYOSUN
Yönetim bilişim sistemleri lisans eğitimimi tamamladıktan sonra web tasarım alanında kendimi geliştirmeye devam etmekteyim. 5 Yıldır aynı sektörde hizmet veriyorum bunun yanı sıra e-ticaret sistemleri alanında da çalışmaktayım..

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?