Geri

Özgün Tasarım Ve Yazılım Kullanmanın Avantajları

Özgün tasarım kullanmanın pek çok avantajı bulunmaktadır. Öncelikle bir şeyin özgün olması demek tamamen size özel olması anlamını taşır. Bu müşterilerinizin gözünde sizi bir adım ileriye götürecek olan faktörlerin başında gelir. Bunun dışında bir şeyin size özgün olması sadece sizin ihtiyaçlarınıza göre belirlenmiş ve sizin kalıplarınıza göre yapılmış olması anlamını taşır ki bu kaynakların boşa harcanmaması anlamını taşır.

Özgün Tasarım Neyi Değiştirir?

Öncelikle tasarımların özgün olması sizi diğerlerinden farklı kılar. Herkesin kullanmadığı farklı bir tasarımı kullanmak müşterilerinizin gözünde sizin diğerlerinden farklı olduğunuz imajını yansıtır ki bu oldukça önemlidir. Ayrıca sizin kendinizi müşterilerinize daha iyi anlatabilmeniz açısından da özgünlük oldukça kullanışlı bir olgudur. Sizin için yapılmamış hiçbir kalıp üzerinize tam oturmayacaktır. Sizin için tasarlanmamış hiçbir şey sizi tam olarak yansıtmaya yetmeyecektir.

Neden Özgün Yazılım Kullanmalıyım?

Özgün yazılım kullanmanız için pek çok neden vardır. Bunların en başında paket yazılımların sınırlamaları gelebilir. Kısaca özetlemek gerekirse;

Paket programlar ile kendi sisteminizi uyumlu hale getirmek için kendi sistemlerinizden feragat etme zorunluluğu,

Servis hizmeti sırasında çıkan sıkıntılar,

Programın raporlamalarının sizin istediğiniz şekilde olmadığı hallerde bile paket programa müdahale edilerek sizin istediğiniz raporların çıkartılamaması,

Kullanılan paket programa iş yerinin uyum sağlayabilmesi için harcanacak güç ve zaman kayıpları,

Paket program için ödenen ücretlerin büyüklüğüne rağmen alınamayan verim sonrası tekrar farklı bir program için bütçe ayrılması gibi oluşabilecek maddi zararlar.

Özgün yazılımlar sayesinde firmanın tüm ihtiyaçları belirlenir ve ona uygun teknikler ile kullanıcı dostu programlar üretilir.

Böyle bir program yapılacaksa planlama iyi yapılmalı şimdiki ihtiyaçlar kadar gelecekte doğabilecek ihtiyaçlar da göz önüne alınmalıdır. Gerçi program özgün yapısı sayesinde her ne kadar dilediğiniz geliştirmelere uygun olacak olsa da planlama her zaman iyidir.

Sizin için özgün olarak hazırlanmış bir program işiniz için de esneklik sağlar. Özellikle paket programlarda genel ihtiyaçlara yönelik çözümler sunduğundan dolayı sizin özel operasyonlarınızda paket programların yetersiz kalma durumu sıklıkla görülmektedir. Bu yetersi kalma durumu size maddi ve zaman kayıpları olarak geri dönebilir.

Özgün Yazılım ve Özgün Tasarım Pahalı mıdır?

İlk kurulum maliyetleri paket programlara nazaran bir az pahalı olsa da zamanla aradaki maliyet makası kapanacak ve kar etmeye başlayacaksınız. Özgün tasarım size daha büyük müşteri portföyü ile ilgilenmenizi sağlayacak önemli bir faktördür. Özgün yazılıma yapacağınız harcama ise size zaman ve ekstra maliyetlerden koruyacaktır.

İbrahim ASLAN
İbrahim ASLAN
Merhabalar, üniversitede bilgisayar programcılığı alanında eğitim aldım. Bilgisayar programcılığının yanı sıra dijital pazarlama ile ilgileniyorum. Bu alanda yaklaşık 9 yıldır hizmet vermekteyim.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?