Geri

Google Arama Motorunda Hızlı İndexleme Teknikleri Nelerdir ?

Bilindiği üzere web sitesi yaptırmak sadece dijital dünyada yeterli olmuyor. Hep klasik verdiğim bir örnek var, düşünün şehrin en kaliteli yemeklerini en ucuz fiyata satan bi restoran ve müşterisi sıfır. Neden müşteriler restorana gelip yemek yemiyorlar ? Çünkü restoran ulaşılabilir değilde ondan. Bu aşamada dijital pazarlama uzmanına düşen nedir derseniz, bu makalemizde web sitemizin daha fazla insana organik yoldan nasıl ulaşacağını ve Google Arama Motoru indexlemelerinin nasıl hızlandırılabileceğini irdeleyeceğiz.

Google’un indekslediği sitelerin çoğu, yeni oluşturdukları içeriklerinin indekslenmemesinden yakınırlar. Yeni bi sayfa veya ürün eklediniz ama Google’de eklediğiniz sayfa çok geç ekleniyor. Yakınmalarının sebebi ise Google yeniliği veya haberi önce duyuran siteyi üretken site olarak görmesinden kaynaklanıyor. Bununla birlikte siteler içerik üretme yarışına giriyorlar. Hızlı indeksleme taktikleri yeni içerikler için bu yüzden oldukça önemlidir. Bu yazımızda Google indexlemelerinin hızlanması için başlıkları madde halinde listeleyeceğiz.

Web Sitesi için Güncel İçerik Oluşturmak

Normal şartlarda sitenizde ne kadar sıklıkla içerik yayınlarsanız arama motoru botları ziyaretini bu oranla  ziyaret ediyor ve sayfaları o oranda indexlemeye başlıyorlar.

Sosyal Medya Profillerinin Tercih Edilmesi

Özellikle Facebook, Twitter, Instagram ve hele hele de blogspot gibi google’ın kendi blog sitelerinde içeriklerimizin yayınlanması.Bu sosyal medya profillerinde web sitemizdeki içerikleri bazılarınızın linklerinin yer alması indekslenme hızınızı artırır. Bunun için yazılarınızı bu ortamlara göndermek çok doğru bir tercih olacaktır. Hem bu sayede sosyal medya profillerimizdende ziyaretçi çekebileceğiz.

Ping Siteleri Kullanmak

Ping siteleri, sitenizdeki içeriği güncellediğinizde arama motorlarını bilgilendirebileceğiniz bir işlemdir. İnternet sayfalarını içerisinde bulunduran bazı dizin servisleri bulunmaktadır. Bu servisler sayesinde ping atabilirsiniz ve arama motoru botları tarafında sürekli tarama yapmasını sağlayarak yeni sayfalarınızı indeksleme işlemine tabii tutabilirsiniz.

İçeriklerde Yapılan Değişiklikler

Yazıların kendi aralarındaki güncellenme sıklığı arama motoru botları için çok önemlidir. Yazıların ve içeriklerin güncellenmesi arama motorları tarafından sevilen bi durumdur. Yazılarınız içerisinde cümle veya kelime değişikliği bile yapsanız bu durum Google botlarının gözünden kaçmayacak ve bir sonraki ziyaretlerini etkileyecektir.

Yazılara Yapılan Yorumlar ve Cevaplarımız

Bir yazıya yapılan yorumlar Google botları tarafından yöneticinin içerik eklemesi değil dışarıdan eklenen bir içerikmiş düşüncesine kapılarak sitenizi sıklıkla ziyarete gelmesini sağlayacaktır. Bu yüzden ziyaretçilerinizi yorum yapmaları için teşvik ederek yorumlarına cevap verin.

Sık Güncellenen Sitelerde Yorumda Bulunmak

Sıkça güncellenen güçlü sitelerde yapacağınız kendi sitenizle ilgili yorumlar arama motoru botlarını kendi sitenize yönlendirmenizi sağlayacaktır. Backlink tekniği olarak forum sitelerde tanıtım yazıları yayınlayabilir bu sayede web sitenizdeki sayfaların diğer web sitelerinden backlink alarak indexlenme sürecini hızlandırmak gerekir. Tabi bu sitede sıkça yorum alan bir yazıya yapacağınız yorum daha etkili olacaktır.

Web Sitesinde Sidebarda Son Yazılarınızı Listeleme

Sitenize ziyarete gelen Google botları aynı sayfada bulunan yan menüdeki eski yazılarınızı da ziyaret etme olanağı sağlarsınız. Bu durum Google botlarının gözünden kaçmayacaktır.

Web Sitesinin Ana Sayfasının Güncel Olması

Ana sayfanın güncel olması demek, ana sayfanızda yayınlayacağınız yazının erken fark edilip indekslenmesini sağlar. Son yayınlanan blog yazıları eklediğimiz son ürünler anasayfada bulunması demek Google tarafından ilk ziyaret edilen sayfanın anasayfa olması münasebetiyle indexlenme sürecini artıracaktır.Ana sayfanızın güncelliği çeşitlilik, doğallık ve farklılıkla olur.

Ana Sayfanın Güncel Olmasını Nasıl Sağlarız?

Yazılarınıza yapılan yorumları ana sayfada göstererek güncel içerik barındırdığı gösterilebilir. Bunun dışında yukarıdaki maddede bahsettiğim gibi son eklenen yazılar, son eklenen ürünler, hizmet sayfalarımız vs. hepsi anasayfada listelenebilir. Her sayfada sitenizde bulunan yazıların rastgele olarak gelmesi de etkili bir taktiktir. Ana sayfanızda farklılık oluşacağından Google botlarının ziyaret sayısında artış gözükecektir. Yazacağınız bir yazı içerisinde benzer yazıları listelemek işlemi yapılabilir. Ayrıca yazılara önceden kullanılmış etiketleri kullanmak diğer yazılarında fark edilmesini sağlar. Bunları aynı yazıda uygulayarak indekslenme işlemini çok kısa sürelere çekebilirsiniz

İbrahim ASLAN
İbrahim ASLAN
Merhabalar, üniversitede bilgisayar programcılığı alanında eğitim aldım. Bilgisayar programcılığının yanı sıra dijital pazarlama ile ilgileniyorum. Bu alanda yaklaşık 9 yıldır hizmet vermekteyim.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?