Geri

İşinizi Kolaylaştıracak 3 Web Tasarım Aracı

Web tasarımı yapan her teknoloji severin ihtiyacı olabilecek 5 kullanışlı web tasarım aracını sizler için araştırdık. Araçlar sayesinde  iş planınızı geliştirebilir ve hızlıca ilerleyebilirsiniz.Hadi sizler için araştırdığımız web tasarım araçlarını irdeleyelim.

1. Figma

Figma yeni bi giriş olmasına rağmen çok iddiali peki nedir derseniz ; Birden fazla web tasarımcının ekip halinde aynı proje üzerinde gerçek zamanlı olarak çalışmasını sağlayan bir ara yüz tasarım aracıdır. İnternet tarayıcısı ile aracılığı ile çalışan bu araç aynı zamanda Windows, Mac veya Linux’da da kullanılabiliyor. Ücretli veya ücretsiz sürümleride mevcut.

Web tasarım yaptığınız ekip arkadaşlarınız ile çeşitli grafikler paylaşımı sağlar. Figma’da açılış sayfası wire framelerinden, ikonlara kadar her şeyi üretmeniz mümkündür. Figma’da en güzel yönlerinden bir tanesi tasarımlarınızı mobil ve masaüstü gibi çeşitli cihazlara göre tasarlayabilmenizdir.

Web Sitesi : www.figma.com

2. Anime

Web sitesi geliştiren , web tasarımı yapanların kullandığı sayfaya  yerleştirilen animasyonlar uzun süre boyunca dalga konusu olsa da yazılımcılar onlardan vazgeçmiyor. CSS animasyonları ve geçişleri bu konuda ileriye atılmış en büyük adımlardan biri ancak daha karmaşık geçişler için bir kütüphaneye sahip olmanız şart. Eğer yağtığınız web sitelerinde  daha karmaşık geçişlere yer vermek istiyorsanız anime’ye kesinlikle bakmalısınız.

Web Sitesi : animejs.com

3. Form

Form uygulamasının tasarıma yaklaşımı oldukça farklı. Bir tasarım aracında bulabileceğiniz katmanlar ve araçlar Form’da yer almıyor maalesef. Uygulamayı kullanırken kod ve tasarımın birlikte hareket ettiğini kolayca hissedebiliyorsunuz.

Form’da bir grafik yaratmanız pekala mümkün değildir. Ancak var olan grafikleri aktararak onlara jestler ve etkileşimler ekleyebilirsiniz. Kısacası Form, tasarımcılara yaptıkları grafiklerin, prototipte neye dönüşeceğini gösterirken, mühendisleri de büyük bir iş yükünden kurtarıyor. Form’un Mac uygulamasının yanı sıra iOS uygulamasını edinerek tasarımlarınızı gerçek zamanlı olarak prototipe dönüştürebilir ve onlarla etkileşime geçebilirsiniz.

Web Sitesi : material.io

web tasarım aracı
Samet AVCI
Samet AVCI
Merhaba, benim adım Samet AVCI. Gaziantep'te yaşıyorum ve 16 yaşındayım. Digital Küre Reklam Ajansı'nda web tasarımcı olarak çalışıyorum. Bu işte bulunmaktan oldukça heyecan duyuyorum ve kariyerime erken yaşta başlamak benim için büyük bir fırsat. Web tasarımı, dijital dünyanın gelişmesiyle birlikte önemli bir hale geldi.

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?