Geri

Web Tasarım Nedir?

Web Tasarım Unsurları Nelerdir?

Bir web sitesinin kalitesini belirleyen birçok web tasarım unsurları bulunur. İlk etapta özellikle görsel olarak dikkati çeken unsur, daha sonra özgünlük, içerik ve güvenlik gibi önemli noktalar web sitesinin kalitesini belirleyen önemli özelliklerdir. Web tasarım çeşitli aşamalardan oluşur. Bu aşamalar projelendirme, grafik tasarım, HTML ya da CSS kodlama, CMS entegrasyonu ve son olarak test işlemleri şeklinde sıralanabilir.

Web Tasarımının Avantajları ve Önemi Nedir?

  1. Başarıya kısa sürede ulaşabilmek için web tasarım yaptırmak oldukça önemlidir.
  2. Bu yöntem ile sadece bölgesel değil, birden fazla bölgeye hitap etmek mümkün olmaktadır.
  3. Site üzerinde kampanyalar ve yeni gelişmeler müşterilere anında iletilebilir.
  4. Web sitesi firmaların işlerine verdikleri önemi ve ciddiyeti sergilemektedir. Yapılan işin ne kadar önemli olduğunu göstermesi açısından avantaj sağlamaktadır.
  5. Reklama harcanacak maliyetleri azaltarak firmaların tasarruf etmesine yardımcı olur.
  6. Web ortamında yapılacak doğru bir reklam çalışmasıyla basılı materyallerden kurtularak maliyet düşürülebilir.
  7. Ulaşılamayan kitlelere erişmeyi sağlayarak kişi ve kurumların varlığından müşterilerin haberdar olmasını sağlar.
  8. Coğrafi farklılıkları ortadan kaldırmayı sağlar. Örneğin İstanbul’da satış yapmakta olan bir iş yerinin online ortamda Türkiye’nin en uzak noktasına da satış yapabilmesini mümkün kılar.
  9. Mağazaların camına yapıştırılacak bir kampanya yalnızca yoldan geçenler tarafından görülebilirken bu duyuru ve kampanyalar web sitesi aracılığı ile online ortamda doğru yönetebilirse binlerce kişiye ulaştırılabilir.
  10. Daha şeffaf bir duruş göstererek müşteri gözünde hem ulaşılabilir hem de güven verici firma izlenimi sağlamak mümkün olur.

Yukarıdaki maddeler web tasarım yapmanın firmalara ya da bireylere sağladığı temel faydalardır.

Web sitesini en son tasarım teknikleri kullanarak tasarlamak için profesyonel bir Web tasarım uzmanı ile bire bir çalışmak gerekmektedir. Ayrıca bu konuda site sahiplerinin kullanabileceği hazır şablonlar sunan firmalar da mevcuttur. Her iki durumda da uzman görüşü almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Burak AKYOSUN
Burak AKYOSUN
Yönetim bilişim sistemleri lisans eğitimimi tamamladıktan sonra web tasarım alanında kendimi geliştirmeye devam etmekteyim. 5 Yıldır aynı sektörde hizmet veriyorum bunun yanı sıra e-ticaret sistemleri alanında da çalışmaktayım..

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?