Geri

Web Tasarım Unsurları Nelerdir?

Web tasarımı nedir dediğimizde Gaziantep de hizmet vermekte olduğumuz Digital Küre Reklam Ajansı sizlere daha kaliteli sunumlarda bulunmak için son teknolojileri kullanarak size özel tasarım fikirlerini muazzam bir estetik çizgisinde, bir amaç için belli kurallar tarafından yönlendirildiği, düzenlendiği ve bunların uygulamalara (tasarımın yazılıma) dönüşmesi işlemleridir diyebiliriz.. Bu işlemler tamamlandığında ortaya güncel bir web sitesi çıkar. Web tasarımları (aktif web sitesi) uygulamasının hemen ardından kullanıcılar bir web tarayıcısı yardımıyla internet üzerinden web sitelerinize erişebilirler. Web Tasarımı nedir sorusuna verebileceğimiz en mantıklı ve kısa cevaplar bunlar olabilir. En iyi Web Tasarım Unsurları ve nasıl olması gerekir konularını biraz anlatalım.

Tasarımın her dalında olduğu gibi Web Tasarım dalında da içinde bulundurduğu ana hatlar vardır. Bu ana hatlar çerçevesinde çalışmalar oluşturulup sizlere sunmaktayız. Bu ana hatlar aşağıda belirttiğimiz gibidir…

Bir Düzen: Her detayda bir düzen aranmalıdır. Kullanılması gereken grafikler ve metinler belli bir düzen ile giriş yapılmalıdır. Web tasarımın temel amaçlarından bir tanesi de kullanıcı o siteye girdiği an sıkılmadan ve kafası karışmadan rahatça istediğine ulaşması gerekir. Bu amaç nasıl olur dersek ; Web Tasarımın dengeli, tutarlı ve bütünlüğü bir düzen içerisinde ise geçerli sayılacaktır.

Renk: Renk seçimi siz değerli misafirlerimizin isteklerine ve amaçlarınıza göre değişiklik gösterebilir. Her rengin bir anlamı vardır. Web tasarımı renklerin üzerine inşa edilir. Satmak istediğiniz veya ürettiğiniz bir ürünün insanlar üzerindeki olumlu etkisini arttırmak için renklerin önemi çok büyüktür. Hedefi kitlenizin önemi de vardır. Çünkü her yerin renkleri de farklılık gösterir. Siz sadece düşünün amacınızı belirtin biz en uygun renginizi ortaya çıkaralım.

Grafikler: Web Tasarımı için grafikler logolar, fotoğraflar, clipartlar veya simgeler şeklinde kullanılır. Kullanımı zorlaştırmadan sıkışık bir düzen ve sayfanın açılmadaki hızını etkilemeyecek şekilde olmalıdır.

Fontlar: Web Tasarım fontlarla yani yazı tipleriyle de alakalıdır. Çünkü kullanıcıların göz yorgunluklarını alacak bazı teknikler mevcuttur. Bu tekniklerle göze hitap eden alışılagelmiş yazı tiplerini kullanarak sitenizde kullanıcıların kalma sürelerini arttırabiliriz. Çoğu web tarayıcıları yalnızca “web-güvenli yazı tipleri” olarak bilinen fontları, okunaklı bir şekilde görüntüleyebilir, bu sebeple tasarımlarımızı bu yazı fontlarına göre tasarlamamızda fayda vardır. Göz aşinalığı olmuş yazı fontları kullanıcılara yabancı gelmediği için rahatsız etmeyecektir.

İçerik: Web Tasarımda içerik ve tasarım görsel ve metinlerle sitenin vereceği algıyı geliştirmek için birlikte çalışmalıdır. Kullanıcının sitede daha fazla vakit geçirmesi için kullanıcıları şaşırtmak ve onlara istediklerini vermek gerekir. Her yazdığınız içerik sıkıcı olmamalı ve en önemlisi faydalı olmalıdır. İçeriklerle ilgili anahtar kelimeler içermeli, arama motorları için optimize edilmeli ve uygun uzunlukta olmalıdır.

Burak AKYOSUN
Burak AKYOSUN
Yönetim bilişim sistemleri lisans eğitimimi tamamladıktan sonra web tasarım alanında kendimi geliştirmeye devam etmekteyim. 5 Yıldır aynı sektörde hizmet veriyorum bunun yanı sıra e-ticaret sistemleri alanında da çalışmaktayım..

Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu web sitesi çerezleri bilgisayarınızda saklar. Çerez Politikası

İletişime Geçin
Digital Küre Reklam Ajansı ®
Merhaba 👋
Size nasıl yardımcı olabiliriz ?